14/08/2023 14/08/2023 “H κοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό καλλιεργείται με επίμονη προσευχή και με νηστεία”. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Ι’ Ματθαίου.  Στην ευαγγελική περικοπή ο Ευαγγελιστής Ματθαίος παρουσιάζει το περιστατικό της θεραπείας του δαιμονιζόμενου εκείνου νέου τον οποίο ο διάβολος τυραννούσε για χρόνια, ρίχνοντάς τον...
14 Αυγούστου, 2023 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2023 - 9:53

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την εκδίωξη των δαιμόνων

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την εκδίωξη των δαιμόνων

“H κοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό καλλιεργείται με επίμονη προσευχή και με νηστεία”. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Ι’ Ματθαίου. 

Στην ευαγγελική περικοπή ο Ευαγγελιστής Ματθαίος παρουσιάζει το περιστατικό της θεραπείας του δαιμονιζόμενου εκείνου νέου τον οποίο ο διάβολος τυραννούσε για χρόνια, ρίχνοντάς τον άλλοτε στη φωτιά και άλλοτε στο νερό για να τον εξολοθρεύσει.

Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στα κύρια νοήματα που απορρέουν από την περικοπή κατά την ομιλία που εκφωνήθηκε στο ιστορικό Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία.

“Η ισχυρή πίστη, η επίμονη προσευχή και η πλήρης νηστεία διώχνουν τους δαίμονες” είπε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε ότι “μέσω αυτής της παρουσίας της φιλεύσπλαχνης και ταπεινής αγάπης του Χριστού, που με τον Σταυρό και την Ανάσταση νίκησε το έργο και τον θάνατο του διαβόλου, στην ψυχή του πιστού, με προσευχή και νηστεία, διώχνονται τα πονηρά πνεύματα, γιατί η ελεήμων και ταπεινή αγάπη του Χριστού έρχεται σε αντίθεση με το κακό και την υπερηφάνεια των δαιμόνων”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων