18/08/2022 18/08/2022 Τον αγωνιστή ιερέα και καθηγητή π. Γεώργιο Ντάγκουλιν, ο οποίος φυλακίστηκε και βασανίστηκε κατά τη διάρκεια του κουμμουνιστικού καθεστώς στη χώρα, αποχαιρέτησε με μήνυμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.  Το μήνυμα του Μακαριωτάτου διαβάστηκε χθες κατά την εξόδιο ακολουθία του π. Γεωργίου η οποία τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Κοιμητηρίου της Μονής Cernica, στην περιφέρεια...
18 Αυγούστου, 2022 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2022 - 9:25

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τον ιερέα-καθηγητή που φυλακίστηκε για την πίστη του

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τον ιερέα-καθηγητή που φυλακίστηκε για την πίστη του

Τον αγωνιστή ιερέα και καθηγητή π. Γεώργιο Ντάγκουλιν, ο οποίος φυλακίστηκε και βασανίστηκε κατά τη διάρκεια του κουμμουνιστικού καθεστώς στη χώρα, αποχαιρέτησε με μήνυμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου διαβάστηκε χθες κατά την εξόδιο ακολουθία του π. Γεωργίου η οποία τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Κοιμητηρίου της Μονής Cernica, στην περιφέρεια Ilfov. Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας χαρακτήρισε τον μακαριστό ιερέα ως «σοφό παιδαγωγό και ομολογητή του Χριστού κατά το κομμουνιστικό καθεστώς», τονίζοντας ότι κατά τη μακρόχρονη παρουσία του στις σχολικές και πανεπιστημιακές αίθουσες μόρφωσε γενιές ανθρώπων στη Ρουμανία.

“Υπήρξε ομολογητής του Χριστού και υπερασπιστής της ορθής πίστεως, φυλακισμένος σε δέκα φυλακές επί κομμουνιστικού καθεστώτος. Η ζωή του χαρακτηρίζεται από ακούραστη εργασία στην υπηρεσία της Εκκλησίας, την οποία μαρτυρούν οι μαθητές του. Ξεχώριζε για τη λειτουργική και διδακτική του δράση, αποτελώντας υπόδειγμα θυσιαστικής ενασχόλησης για όλους όσους υπήρξαν μαθητές, πνευματικά τέκνα ή συνάδελφοί του”, υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων