13/05/2022 13/05/2022 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τόνισε τη σημασία της προσευχής στη ζωή των νέων, με αφορμή τη διεξαγωγή της ετήσιας συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ρουμάνων Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR), που λαμβάνει χώρα μεταξύ 12-15 Μαΐου 2022, στην κομητεία Μπραΐλα. “Η χαρά της προσευχής φωτίζει τις καλές πράξεις”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος. Της Σβετλάνα...
13 Μαΐου, 2022 - 14:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2022 - 15:01

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τον ρόλο της προσευχής στη ζωή των νέων

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τον ρόλο της προσευχής στη ζωή των νέων

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τόνισε τη σημασία της προσευχής στη ζωή των νέων, με αφορμή τη διεξαγωγή της ετήσιας συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ρουμάνων Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR), που λαμβάνει χώρα μεταξύ 12-15 Μαΐου 2022, στην κομητεία Μπραΐλα. “Η χαρά της προσευχής φωτίζει τις καλές πράξεις”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Όλες οι πρωτοβουλίες και οι αγνές σκέψεις των νέων είναι καρποί των προσευχών τους και εκείνων που προσεύχονται γι’ αυτούς: Των ιερέων, τω γονέων, των ευσεβών φίλων. Οι νέοι ομολογητές της πίστεως, με λόγο και πράξη, είναι ιεραπόστολοι της Εκκλησίας στη σημερινή κοινωνία», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

«Η Εκκλησία καλείται να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους νέους, υπερασπιζόμενοι την αθωότητά τους, την ειλικρίνεια, το θάρρος, την επιθυμία για ανανέωση και όλες τις αξίες αυτής της εποχής που είναι ευλογημένες από τον Θεό, για την καλλιέργεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και μιας υγιούς ζωής και για την αναζήτηση της σωτηρίας και της αιώνιας ζωής», επεσήμανε ο Μακαριώτατος.

Αναφερόμενος στον σκοπό διεξαγωγής της ετήσιας συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Χριστιανών – Ορθοδόξων και Ρουμάνων Φοιτητών ( ASCOR ), ο Πατριάρχης Ρουμανίας είπε ότι “είναι μια σημαντική στιγμή για την ανάλυση και εμβάθυνση των πνευματικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικο-φιλανθρωπικών έργων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες είναι απαραίτητη η συνάντηση των νέων με την αγάπη του Χριστού, τόσο με την προσευχή όσο και με τις πράξεις, για να φέρουμε χαρά στους ανθρώπους”.

Η προσευχή φέρνει παρηγοριά, ειρήνη και χαρά

“Η προσευχή είναι το θεμέλιο της ζωής και της πνευματικής ανάπτυξης του ανθρώπου, επειδή μας γεμίζει με την παρουσία του στοργικού Θεού, τη χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού, την αγάπη του Θεού Πατέρα και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος. Η προσευχή φέρνει παρηγοριά, ειρήνη και χαρά, και μας ενώνει με την Υπεραγία Τριάδα, την πηγή της χαράς και της αιώνιας ζωής, αλλά και με την Εκκλησία του Χριστού όλων των εποχών και παντός τόπου”, τόνισε ο Μακαριώτατος.

Η προσευχή ως η πνευματική πνοή της ψυχής

“Η προσευχή είναι πηγή χαράς και πνευματικής δύναμης, πηγή ειρήνης και αγάπης για τον Θεό και για τους συνανθρώπους μας. Αποτελεί την πνευματική πνοή της ψυχής.

Ο νεαρός Ορθόδοξος Χριστιανός θα πρέπει να προσεύχεται όσο το δυνατόν περισσότερο, διότι η προσευχή μας φέρνει πολύ αγάπη στις καρδιές μας, μας ενώνει με τον Ελεήμονα Θεό, μας βοηθά να βλέπουμε σε κάθε άνθρωπο έναν αδελφό και σε κάθε ομορφιά της δημιουργίας ένα δώρο από τον Θεό.

Η προσευχή μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής και να γευτούμε σε αυτόν τον κόσμο το φως και τη χαρά της Ανάστασης και της αιώνιας ζωής. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσευχή και καμία δραστηριότητα δεν είναι πιο πολύτιμη από την προσευχή, γιατί η προσευχή μας δίνει την έμπνευση να πούμε τον όμορφο λόγο και τη δύναμη να κάνουμε το σωστό”, υπογράμμισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Η Οικογένεια, η Εκκλησία και το Σχολείο είναι ευλογία για τη διαμόρφωση της ζωής των νέων

Στη σημασία της οικογένειας, της Εκκλησίας και του σχολείου στη ζωή των νέων αναφέρθηκε ο Μακαριώτατος: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι συμμετέχοντες στο Εθνικό Συμβούλιο της ASCOR θα εκφράσουν τη χαρά τους να νιώσουν την αγάπη του Χριστού και θα κατανοήσουν ότι η Οικογένεια, η Εκκλησία και το Σχολείο είναι ευλογία για τη διαμόρφωσή τους στη ζωή”.

Επιπλέον ο Μακαριώτατος μετέφερε τα συγχαρητήριά του στον Αρχιεπίσκοπο Κάτω Δουνάβεως: “Συγχαρητήρια στον Αρχιεπίσκοπο Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανό για την υποστήριξή του στη διοργάνωση αυτής της συνάντησης και για όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιεί για την αρμονική ανάπτυξη της νεαρής Ορθόδοξης νεολαίας”.

“Προσευχόμαστε στον Θεό να σας βοηθήσει όλους, σε αυτό το έτος που είναι αφιερωμένο στην προσευχή, να αυξήσουμε τη γνώση της προσευχής ως κατάσταση συνάντησης και συνομιλίας του ανθρώπου με τον Θεό, ως στύλος χαράς στο Βασίλειο της αγάπης της Υπεραγίας Τριάδος!”, κατέληξε.

Φωτογραφία: Αρχείο Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων