27/06/2022 27/06/2022 “Την Κυριακή των εν Ρουμανία Αγίων τιμούμε όλους τους γνωστούς και άγνωστους Αγίους της χώρας”. Αυτά είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος ιερούργησε την Κυριακή στην Αίθουσα των εν Ρουμανία Αγίων, στην Πατριαρχική Κατοικία. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Οι εν Ρουμανία Άγιοι αγαπούσαν τον Χριστό, την Εκκλησία Του, τη ρουμανική χώρα και το ρουμανικό...
27 Ιουνίου, 2022 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2022 - 10:26

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τους εν Ρουμανία Αγίους

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τους εν Ρουμανία Αγίους

“Την Κυριακή των εν Ρουμανία Αγίων τιμούμε όλους τους γνωστούς και άγνωστους Αγίους της χώρας”. Αυτά είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος ιερούργησε την Κυριακή στην Αίθουσα των εν Ρουμανία Αγίων, στην Πατριαρχική Κατοικία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Οι εν Ρουμανία Άγιοι αγαπούσαν τον Χριστό, την Εκκλησία Του, τη ρουμανική χώρα και το ρουμανικό έθνος”, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι οι εν Ρουμανία Άγιοι χωρίζονται σε κατηγορίες, όπως σε ιερείς που ομολόγησαν την πίστη τους, τους μάρτυρες αλλά και τους Χριστιανούς γονείς και παππούδες που ταπεινά θυσιάστηκαν, μεταδίδοντας την πίστη στις νεότερες γενιές με το παράδειγμά τους.

Οι εν Ρουμανία Άγιοι δάσκαλοι στη διατήρηση της πίστης στις δύσκολες στιγμές

“Ο χριστιανισμός είναι βαθιά ριζωμένος στην ψυχή του ρουμανικού λαού”, επεσήμανε ο Πατριάρχης.

“Επί δύο χιλιάδες χρόνια, ο ρουμανικός λαός αγαπούσε περισσότερο τον Χριστό από οποιαδήποτε παροδική, εφήμερη πολιτική ή φιλοσοφική ιδεολογία. Γι’ αυτό οι εν Ρουμανία Άγιοι αποτελούν δάσκαλοι στη διατήρηση της πίστης στις δύσκολες στιγμές” , τόνισε ο Μακαριώτατος.

Ο εκχριστιανισμός των Ρουμάνων

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος, ο εκχριστιανισμός του ρουμανικού λαού “δεν ήταν αποτέλεσμα εντολών που επέβαλε κάποιος ηγέτης, αλλά μια αργή διαδικασία που προήλθε από την θέληση του ίδιου του λαού” .

Επιπλέον, όπως είπε ο Μακαριώτατος, στις προσευχές που αναγιγνώσκονται συμπεριλαμβάνονται πολλές λατινογενές λέξεις, κάτι το οποίο αποτελεί γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης για τους Ρουμάνους των οποίων οι πρόγονοι κατοικούσαν σε διάφορες περιοχές

Πηγή φωτογραφίας: Αρχείο Basilica.ro / Raluca Ene

Με πληροφορίες από basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων