25/08/2023 26/08/2023 Στη Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων (ITO) 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τιμισοάρα από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2023 θα συμμετάσχει ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.  Ο Πατριάρχης Ρουμανίας θα προσγειωθεί στην Τιμισοάρα την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023  για να συμμετάσχει στα επίσημα εγκαίνια του ITO 2023. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα,...
25 Αυγούστου, 2023 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2023 - 3:29

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στα εγκαίνια της Συνάντησης Ορθοδόξων Νέων στην Τιμισοάρα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στα εγκαίνια της Συνάντησης Ορθοδόξων Νέων στην Τιμισοάρα

Στη Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων (ITO) 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τιμισοάρα από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2023 θα συμμετάσχει ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας θα προσγειωθεί στην Τιμισοάρα την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023  για να συμμετάσχει στα επίσημα εγκαίνια του ITO 2023. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, με έναρξη στις 18:00, στο πάρκο Rozelor της πόλης και αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει ορθόδοξους νέους από τη Ρουμανία και άλλες χώρες.

 «Η νεολαία είναι, σε αυτόν τον παροδικό κόσμο, σύμβολο της ομορφιάς της αιώνιας, άφθαρτης ζωής», τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας στην τελετή έναρξης της προηγούμενης Συνάντησης, ITO που πραγματοποιήθηκε το 2019 στην Κραϊόβα.

Οι συμμετέχοντες θα  επισκεφθούν την πόλη, θα λάβουν μέρος σε λειτουργίες και στις πολλές διαλέξεις του προγράμματος, με κοινωνικά και πνευματικά θέματα. Ένα από τα συνέδρια αφορά την εμπορία ανθρώπων και τη χρήση ναρκωτικών, με προσκεκλημένους ειδικούς από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Διεθνής Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων (ITO) είναι μια εκδήλωση αφιερωμένη σε νέους μεταξύ 16 και 35 ετών. Το πρόγραμμα της φετινής συνάντησης μπορείτε να το δείτε εδώ .

500 εθελοντές ετοιμάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την έβδομη Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων στην Τιμισοάρα

Οι περίπου 500 εθελοντές από τη Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων (ITO) 2023, που θα διοργανωθεί στην Τιμισοάρα, ετοίμασαν τις τελευταίες λεπτομέρειες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ITO 2023 κοντά στο Επισκοπικό Κέντρο.

Ο Μητροπολίτης Βανάτου κ. Ιωάννης βρέθηκε ανάμεσα στους νέους και τους μίλησε για τη σημασία της εκδήλωσης και για τον ρόλο τους στην πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων.

Οι εθελοντές χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί, εξήγησε ο π. Nichifor Tănase, επισκοπικός σύμβουλος στον Τομέα Εκπαίδευσης και Δραστηριοτήτων Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Τιμισοάρα.

“Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες εθελοντών: έχουμε νέους εθελοντές και μαθητές, ιερείς από τις ενορίες της Τιμισοάρα, δασκάλους θρησκειών και άλλες κατηγορίες δασκάλων που έρχονται με την υποστήριξη της Επιθεώρησης, η οποία επίσης εμπλέκεται. Αυτές οι κατηγορίες έχουν διαφορετικό προφίλ, πάνε να κάνουν διαφορετικά πράγματα και ταυτόχρονα υπάρχει συντονισμός μεταξύ τους, γιατί οι δραστηριότητες είναι όλες συνδεδεμένες μεταξύ τους.

«Είναι μια εκδήλωση που επιτρέπει την αύξηση της τοπικής ικανότητας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων για νέους, στο πλαίσιο της Εκκλησίας, κάτι που πιστεύω ότι είναι μεγάλο κέρδος για την Εκκλησία μας».

Όλες οι εκδηλώσεις του ITO 2023 μπορούν να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα και στον ιστότοπο που είναι αφιερωμένος στην εκδήλωση. Το περιεχόμενο θα παρέχεται από την εθελοντική ομάδα των ΜΜΕ.

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων