02/09/2021 02/09/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ήταν παρών, χθες το βράδυ, στο Κοινοβουλευτικό Μέγαρο, σε μια λαμπρή και ξεχωριστή κοινή συνεδρίαση μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και της Ρουμανικής Γερουσίας. Η συνάντηση αυτή επικεντρώθηκε στο μήνυμα του κ. Ιγκόρ Γκρόσου, Προέδρου του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, εξ αφορμής της έναρξης...
02 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2021 - 14:37

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στο κοινοβουλευτικό Μέγαρο

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στο κοινοβουλευτικό Μέγαρο

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ήταν παρών, χθες το βράδυ, στο Κοινοβουλευτικό Μέγαρο, σε μια λαμπρή και ξεχωριστή κοινή συνεδρίαση μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και της Ρουμανικής Γερουσίας.

Η συνάντηση αυτή επικεντρώθηκε στο μήνυμα του κ. Ιγκόρ Γκρόσου, Προέδρου του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, εξ αφορμής της έναρξης της δεύτερης κοινοβουλευτικής συνόδου για το 2021.

Το μήνυμα που απηύθυνε ο Ιγκόρ Γκρόσου στην Ολομέλεια της Ρουμανικής Βουλής ήταν γεμάτο ευγνωμοσύνη και αισιοδοξία σχετικά με τη διακοινοβουλευτική σχέση Βουκουρεστίου-Κισινάου.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας ανέφερε: 

“Έρχομαι να σας ευχαριστήσω για τη συνεχή και πάντα έγκαιρη υποστήριξη που δίνει το ρουμανικό κράτος στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, σε όλη τη διάρκεια των τριών δεκαετιών από την ημέρα κήρυξης της ανεξαρτησίας.

Η Ρουμανία είναι ο κύριος υπερασπιστής της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, στις φιλοδοξίες της, για τον εξευρωπαϊσμό και ελπίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά στην προσπάθειά μας να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ο αρχηγός του Κοινοβουλίου του Κισινάου συνέχισε τονίζοντας:

“Έχουμε καθήκον να κάνουμε τους ανθρώπους όλους να ζουν ασφαλείς και με καλύτερες συνθήκες στα σπίτια τους σε μια ενωμένη Ευρώπη”, είπε. Αδελφικά και με στρατηγική μεταξύ μας τα δύο κράτη, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της πανδημίας, της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, της μείωσης του πληθυσμού και της αύξησης των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Είμαι εδώ για να στείλω ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και ενθάρρυνσης για κοινή δράση. Ας ενώσουμε τα χέρια και να χτίσουμε ένα κοινό μέλλον εδώ στην Ευρώπη για την Ευρώπη!”.

πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων