29/03/2023 29/03/2023 Τον Επίσκοπος Βούδας κ. Λουκιανό υποδέχτηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βουκουρέστι ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Κατά τη συνάντηση ο Επίσκοπος κ. Λουκιανός αρχικά, μετέφερε στον Μακαριώτατο τους χαιρετισμούς του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η θέση της σερβικής μειονότητας και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρουμανία και οι δυνατότητες ανάπτυξης και...
29 Μαρτίου, 2023 - 14:23
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 - 14:16

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας τίμησε τον Επίσκοπο Βούδας Λουκιανό

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας τίμησε τον Επίσκοπο Βούδας Λουκιανό

Τον Επίσκοπος Βούδας κ. Λουκιανό υποδέχτηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βουκουρέστι ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Κατά τη συνάντηση ο Επίσκοπος κ. Λουκιανός αρχικά, μετέφερε στον Μακαριώτατο τους χαιρετισμούς του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η θέση της σερβικής μειονότητας και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρουμανία και οι δυνατότητες ανάπτυξης και βελτίωσης των συνθηκών.

Στο πλαίσιο των δεκαετιών αφοσιωμένης εργασίας και καλλιέργειας των παραδοσιακά καλών σχέσεων μεταξύ των δύο τοπικών Εκκλησιών στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Ρουμανίας, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τίμησε τον  Επίσκοπο Βούδας κ. Λουκιανό με το Πατριαρχικό Τάγμα των Επισκόπων. 

Ο Επίσκοπος κ. Λουκιανός ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο για την τιμή και δεσμεύτηκε να συνεχίσει στον δρόμο της οικοδόμησης φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών και δύο φιλικών λαών.

Ο Επίσκοπος Βούδας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις θετικές  εντυπώσεις από την συνεργασία αλλά και τις καλές σχέσεις με τους αρχιερείς  της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή που καλύπτουν οι Επισκοπές Βούδας και Τιμισοάρα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας, από την πλευρά του αναφέρθηκε και στην ιστορική συμφιλίωση της Σερβικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας των Σκοπίων, μετά από μισό και πλέον αιώνα από την διακοπή των σχέσεων. 

Τέλος με την ευλογία του Μακαριωτάτου, ο Επίσκοπος κ. Λουκιανός τέλεσε τρισάγιο για τον μακαριστό Πατριάρχη Ρουμανίας Θεόκτιστο στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων