30/08/2021 30/08/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, βράβευσε με τιμητικό δίπλωμα και μετάλλιο τους φωτογράφους Constantin Liviu Demeter, Gheorghe Petrilă και Ovidiu Gabor. Οι διακρίσεις απονεμήθηκαν ως ένδειξη εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για τη διατήρηση της ορθόδοξης πίστης και την προώθηση του χριστιανικού πολιτισμού. Οι τρεις φωτογράφοι, μέλη του Συνδέσμου EtnoFotoArt, πραγματοποίησαν μια...
30 Αυγούστου, 2021 - 19:07
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2021 - 21:16

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας βράβευσε τρεις φωτογράφους (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας βράβευσε τρεις φωτογράφους (ΦΩΤΟ)

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, βράβευσε με τιμητικό δίπλωμα και μετάλλιο τους φωτογράφους Constantin Liviu Demeter, Gheorghe Petrilă και Ovidiu Gabor. Οι διακρίσεις απονεμήθηκαν ως ένδειξη εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για τη διατήρηση της ορθόδοξης πίστης και την προώθηση του χριστιανικού πολιτισμού.

Οι τρεις φωτογράφοι, μέλη του Συνδέσμου EtnoFotoArt, πραγματοποίησαν μια φωτογραφική μονογραφία της κοινότητας των Ρουμάνων στην Κροατία. Το άλμπουμ περιέχει εικόνες και πληροφορίες για τους κατοίκους αρκετών αγροτικών χωριών στους πρόποδες του όρους Ουτσά.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ τους ευχαρίστησε, τους συνεχάρη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους. Οι τρεις καλλιτέχνες ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο και του έδωσαν το μονογραφικό άλμπουμ των Ιστρο – ρουμανικών κοινοτήτων, που επισκέφθηκαν.

«Μας τιμούν ιδιαίτερα οι διακρίσεις που λάβαμε σήμερα, με αφορμή την επίσκεψή μας στον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ, στο πλαίσιο του Έτους των Ρουμάνων εκτός Ρουμανίας. Αυτή η διάκριση ταιριάζει με το θέμα του έργου μας», δήλωσε ο φωτογράφος Constantin Liviu Demeter.

Οι Ιστρο-Ρουμάνοι είναι πρόγονοι των Ρουμάνων. Μετανάστευσαν τον Μεσαίωνα από την περιοχή σχηματισμού του ρουμανικού λαού στα δυτικά και εγκαταστάθηκαν στην χερσόνησο της Ίστριας, που σήμερα ανήκει στην Κροατία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων