30/03/2023 30/03/2023 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε χθες τον Γενικό Γραμματέα του Κράτους Αρμόδιο για το Τμήμα των απανταχού Ρουμάνων, Gheorghe Cârciu (Γκεόργκια Κέρτσιου), στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κέρτσιου τόνισε την καλή συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας και του Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών για τους  απανταχού Ρουμάνους. “Η διατήρηση της ταυτότητας...
30 Μαρτίου, 2023 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 - 14:14

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υποδέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα για τους απανταχού Ρουμάνους

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υποδέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα για τους απανταχού Ρουμάνους

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε χθες τον Γενικό Γραμματέα του Κράτους Αρμόδιο για το Τμήμα των απανταχού Ρουμάνων, Gheorghe Cârciu (Γκεόργκια Κέρτσιου), στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κέρτσιου τόνισε την καλή συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας και του Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών για τους  απανταχού Ρουμάνους.

“Η διατήρηση της ταυτότητας των Ρουμάνων που ζουν εκτός συνόρων, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προώθησης του πολιτισμού ή προστασίας της ρουμανικής γλώσσας, χρειάζεται επίσης την υποστήριξη και τη συμμετοχή της Εκκλησίας η οποία αποτελεί πνευματικό καταφύγιο”, δήλωσε ο κ. Κέρτσιου.

“Θα μεταφέρω στους Ρουμάνους της διασποράς τη συμφωνία που κάναμε για να εργαστούμε για το καλό τους, ανεξάρτητα από το πού επέλεξαν να ζήσουν”, κατέληξε.

Στα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του τρέχοντος έτους στη Γαλλία και την Ιταλία, ο κ. Κέρτσιου επισκέφθηκε αρκετές ρουμανικές ενορίες.

Με πληροφορίες από basilica.ro (Sorin Ionițe)

Φωτογραφία: Cabinetul Patriarhal

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων