15/02/2024 15/02/2024 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε χθες τον κ. Tigran Galstyan, Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Βουκουρέστι. Ο Μακαριώτατος συνεχάρη τον νέο πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Βουκουρέστι και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη διπλωματική του αποστολή στη Ρουμανία. Από τη μεριά του ο πρέσβης μίλησε για τις καλές σχέσεις των δύο...
15 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2024 - 12:32

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υποδέχθηκε τον νέο πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υποδέχθηκε τον νέο πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Βουκουρέστι

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε χθες τον κ. Tigran Galstyan, Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Βουκουρέστι.

Ο Μακαριώτατος συνεχάρη τον νέο πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Βουκουρέστι και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη διπλωματική του αποστολή στη Ρουμανία.

Από τη μεριά του ο πρέσβης μίλησε για τις καλές σχέσεις των δύο λαών, και δήλωσε ότι ευελπιστεί να ενταθούν οι αυτές οι σχέσεις ιδίως μέσω της καλλιέργειας πνευματικών και πολιτιστικών δεσμών. Η συνάντηση που είχε με τον Μακαριώτατο είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση που είχε μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων. Ο ο κ. Tigran Galstyan ακόμη αναφέρθηκε στην παρουσία της αρμενικής κοινότητας στη Ρουμανία.

Κατά τη συνάντηση, ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε τη σημασία και τον ρόλο που έχει η χριστιανική πίστη στη διατήρηση της ταυτότητας του αρμενικού λαού, σε δύσκολες περιόδους της ιστορίας του. Στο τέλος της συνάντησης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας είπε ότι ένας πρακτικός τρόπος αμοιβαίας γνώσης των δύο λαών είναι η οργάνωση προσκυνημάτων στη Ρουμανία και την Αρμενία και η ανάπτυξη κοινών έργων.

Πηγή: basilica, ziarul lumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων