20/09/2023 20/09/2023 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στην Πατριαρχική Κατοικία, τον  Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Sergey Minasyan. Πρόκειται για μια αποχαιρετιστήρια επίσκεψη καθώς ολοκληρώθηκε η διπλωματική θητεία του Πρέσβη στη Ρουμανία. Ο κ. Minasyan ευχαρίστησε για την υποδοχή και επεσήμανε ότι, κατά τα σχεδόν έξι χρόνια διπλωματικής δραστηριότητας στη Ρουμανία, διαπίστωσε πόσο σημαντικός...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 18:45

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υποδέχτηκε τον Πρέσβης της Αρμενίας – Μήνυμα υποστήριξης προς το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υποδέχτηκε τον Πρέσβης της Αρμενίας – Μήνυμα υποστήριξης προς το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στην Πατριαρχική Κατοικία, τον  Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Sergey Minasyan.

Πρόκειται για μια αποχαιρετιστήρια επίσκεψη καθώς ολοκληρώθηκε η διπλωματική θητεία του Πρέσβη στη Ρουμανία.

Ο κ. Minasyan ευχαρίστησε για την υποδοχή και επεσήμανε ότι, κατά τα σχεδόν έξι χρόνια διπλωματικής δραστηριότητας στη Ρουμανία, διαπίστωσε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη ρουμανική κοινωνία, καθώς και στην προώθηση καλών σχέσεων μεταξύ της Ρουμανίας και των αρμενικών λαών και, ειδικότερα, μεταξύ της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Αρμενικής Εκκλησίας.

Ο Πρέσβης εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την πίστη των Ρουμάνων Ορθοδόξων στην Εκκλησία τους, αλλά και από την ομορφιά και τον πνευματικό πλούτο των μοναστηριών της Ρουμανίας, τις οποίες επισκεπτόταν στη μεγάλη πλειοψηφία.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ ευχαρίστησε για τις εκτιμήσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και των Εκκλησιών θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη την κοινή εμπειρία του παρελθόντος, τόσο επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όσο και κομμουνιστικού περίοδος .

Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας εκτίμησε την εμπειρία του Αρμενικού λαού σχετικά με τη διατήρηση της εθνικής και θρησκευτικής του ταυτότητας, παρά τις ιστορικές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένων των σημερινών, στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα ότι θα βρεθούν λύσεις για την επίλυση τέτοιων συγκρούσεων, καθώς και τρόποι εκδήλωσης αλληλεγγύης και υποστήριξης στους πληγέντες.

Διαβάστε επίσης: Ο Μόσχας Κύριλλος για την επανέναρξη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Πηγή: Basilica.ro

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων