17/04/2024 17/04/2024 Στην ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου για την συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων οι οποίες πολλές φορές πληρώνουν τις συνέπειες του ακραίου εξτρεμισμού με αφετηρία τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, συζήτησαν ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και ο Πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ, Ράντου Ίοανιντ.  Ο Ρουμάνος διπλωμάτης επισκέφθηκε την έδρα του Πατριαρχείου στο Βουκουρέστι όπου είχε συνάντηση με...
17 Απριλίου, 2024 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 11:43

Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ στον Πατριάρχη Δανιήλ

Διαδώστε:
Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ στον Πατριάρχη Δανιήλ

Στην ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου για την συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων οι οποίες πολλές φορές πληρώνουν τις συνέπειες του ακραίου εξτρεμισμού με αφετηρία τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, συζήτησαν ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και ο Πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ, Ράντου Ίοανιντ. 

Ο Ρουμάνος διπλωμάτης επισκέφθηκε την έδρα του Πατριαρχείου στο Βουκουρέστι όπου είχε συνάντηση με τον Προκαθήμενο της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησία με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις διεθνείς εξελίξεις. Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι προσκυνηματικές επισκέψεις Ρουμάνων στα Πανάγια Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους, καθώς από την πλευρά της η Εκκλησία θέλει να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες μετά τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης αλλά και το πρόσφατο “χτύπημα” από το Ιράν στο Ισραήλ.

Οι δύο πλευρές συνομίλησαν επίσης για τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ Ρουμανίας και Ισραήλ καθώς και για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών σε τομείς συνεργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στον διαθρησκειακό διάλογο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων