18/06/2020 18/06/2020 Την Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην Ιερουσαλήμ επισκέφτηκε ο νέος Πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ κ. Radu Ioanid, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 31 Μαρτίου 2020. Ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Anăstăsoaie, υπεύθυνος για τους Ρουμανικούς Οικισμούς στους Αγίους Τόπους, υποδέχτηκε τον Ρουμάνο αξιωματούχο. “Μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών στα οποία δεν καταλήφθηκε η...
18 Ιουνίου, 2020 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 19:37

Ο πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ στην Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου

Διαδώστε:
Ο πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ στην Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου

Την Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην Ιερουσαλήμ επισκέφτηκε ο νέος Πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ κ. Radu Ioanid, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 31 Μαρτίου 2020. Ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Anăstăsoaie, υπεύθυνος για τους Ρουμανικούς Οικισμούς στους Αγίους Τόπους, υποδέχτηκε τον Ρουμάνο αξιωματούχο.

“Μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών στα οποία δεν καταλήφθηκε η θέση του πρέσβη, χαιρόμαστε που τελικά αποφασίστηκε ότι η Εξοχότητά του θα αναλάβει αυτή τη θέση, καθώς ήταν απαραίτητο να συνεργαστεί για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ρουμανική κοινότητα, οι επισκέπτες και οι προσκυνητές στους Αγίους Τόπους”, δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης.

Ο Πρέσβης συνοδεύτηκε στην πρώτη του αυτή επίσκεψη στην Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου της Ρουμανίας από τον Γενικό Πρόξενο της Ρουμανίας που βρίσκεται στη Χάιφα ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρουμάνοι στους Αγίους Τόπους αλλά και για τα τρέχοντα έργα.

“Αξιολογήσαμε τα επείγοντα και τα έργα προτεραιότητας, πολλά από τα προβλήματα που υπήρχαν πήραν παράταση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου επειδή χρειαζόντουσαν αποφάσεις υψηλού επιπέδου και τώρα ελπίζουμε να τα λύσουμε. Δείξαμε επίσης την απόλυτη διαφάνεια της Αντιπροσωπείας του Ρουμανικού Πατριαρχείου στη στήριξη έργων ρουμανικού ενδιαφέροντος και την προσδοκία των Ρουμάνων προσκυνητών να επιστρέψουν στους Αγίους Τόπους” είπε ο Πανοσολογιώτατος.

Συζητήθηκε ακόμα και η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρουμανίας και του Ισραήλ για την συμφωνία για το άνοιγμα ταξιδιών και προσκυνημάτων μεταξύ των δύο κρατών. “Τα πράγματα δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά υπάρχουν ελπίδες και μπορούμε να δώσουμε αυτήν την απάντηση σε εκείνους που βρίσκονται στην πατρίδα ότι η Ρουμανική Πρεσβεία και η Αντιπροσωπεία του Ρουμανικού Πατριαρχείου στους Αγίους Τόπους καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για την επίλυση αυτού του προβλήματος.” είπε ο Αρχιναδρίτης ενώ συμπλήρωσε:  “Με τη βοήθεια του Θεού, ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα επιλυθεί και θα μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε. Υπάρχουν πολλοί από τους πιστούς στο σπίτι που θέλουν να επιστρέψουν και να προσκυνήσουν στους Αγίους Τόπους”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων