22/07/2023 22/07/2023 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε χθες στην Πατριαρχική Κατοικία τον κ. Radko Vlaykov Πρέσβη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στο Βουκουρέστι. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Μακαριώτατος τόνισε τον σημαντικό ρόλο που επιτέλεσαν οι δύο αδελφές Ορθόδοξες Εκκλησίες, η εν Ρουμανία και η εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία στην ιστορία και στην πνευματικότητα των δύο γειτονικών...
22 Ιουλίου, 2023 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2023 - 15:54

Ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στο Βουκουρέστι επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στο Βουκουρέστι επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ρουμανίας

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε χθες στην Πατριαρχική Κατοικία τον κ. Radko Vlaykov Πρέσβη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στο Βουκουρέστι.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Μακαριώτατος τόνισε τον σημαντικό ρόλο που επιτέλεσαν οι δύο αδελφές Ορθόδοξες Εκκλησίες, η εν Ρουμανία και η εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία στην ιστορία και στην πνευματικότητα των δύο γειτονικών και φιλικών λαών. Παράλληλα, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον πρέσβη να έχει μια γόνιμη και όμορφη διπλωματική αποστολή στη χώρα.

Από τη μεριά του, ο κ. Radko Vlaykov ευχαρίστησε για την υποδοχή και τόνισε ότι η σημερινή συνάντηση με τον Προκαθήμενο της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας αποτελεί ευλογία.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ ανέφερε τη σημασία της ανταλλαγής φοιτητών της Θεολογικής για την ενίσχυση των αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και την ανάγκη οργάνωσης προσκυνηματικών εκδρομών σε ιερούς τόπους της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της παρουσίας της βουλγαρικής κοινότητας στη Ρουμανία, η οποία, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της ρουμανικής κοινότητας στη Σόφια, κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να χτίσει τον δικό της χώρο λατρείας στο Βουκουρέστι.

Τέλος, ο Πατριάρχης υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης και της προώθησης της χριστιανικής πίστης στην σύγχρονη εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από νέες ιδεολογίες που δίνουν έμφαση σε υλιστικούς στόχους.

  

Με πληροφορίες από Basilica.ro (Alexandru Boboc) – Φωτογραφίες (Raluca-Emanuela Ene)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων