20/11/2019 20/11/2019 Στη θέση Μιρτσέα Βόδα στην Κωνστάντζα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου η ακολουθία του αγιασμού και η τοποθέτηση του θεμελίου λίθου για την ανέγερση ναού προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου Ερχάν. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τόμιδος κ. Θεοδόσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία η περιοχή να αποκτήσει ναό στον οποίο θα είναι...
20 Νοεμβρίου, 2019 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2019 - 12:40

Ο πρώτος ναός αφιερωμένος στον Άγιο Διονύσιο Ερχάν

Διαδώστε:
Ο πρώτος ναός αφιερωμένος στον Άγιο Διονύσιο Ερχάν

Στη θέση Μιρτσέα Βόδα στην Κωνστάντζα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου η ακολουθία του αγιασμού και η τοποθέτηση του θεμελίου λίθου για την ανέγερση ναού προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου Ερχάν.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τόμιδος κ. Θεοδόσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία η περιοχή να αποκτήσει ναό στον οποίο θα είναι αφιερωμένος σε έναν από τους σύγχρονους και θαυματουργούς Αγίους της Ρουμανίας.

Ο Άγιος Διονύσιος Ερχάν ήταν μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της Βεσαραβίας και σημάδεψε το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα με το ιεραποστολικό και ποιμαντικό του έργο. Γεννήθηκε το 1868 στην περιοχή Μπαρντάρ- Ιαλοβένι της Μολδαβίας,15 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κισινάου.Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Δημήτριος.Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με φόβο Θεού και δεν είχαν τα υλικά μέσα για να σπουδάσουν τον γιό τους, ο οποίος ήταν προικισμένος με πολλά χαρίσματα όπως φάνηκε αργότερα στην ζωή του. Μετά το Σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ η Βεσαραβία πέρασε στα χέρια των Σοβιετικών και κατέφυγε στην Ρουμανία,όπου ποιμανε τον λαό του Άρτζες την περίοδο 1940-1941.Έπειτα επέστρεψε στην μονή της μετανοίας του και εκοιμήθη στις 17 Σεπτεμβρίου 1943.Η ταφή του έγινε στην Μονή Σουρουτσένι.

“Τον Ιούλιο του 2018 κατά την διάρκεια εργασιών στην μονή,έσκαψαν κοντά στους τάφους των ηγουμένων της μονής.Οι εργάτες διαπίστωσαν ότι ο ένας τάφος ήταν σπασμένος στο πίσω μέρος.Αργότερα διαπιστώσαμε ότι τον είχαν συλήσει οι Σοβιετικοί.Με την ευλογία του επισκόπου Ορχέι Σιλουανού και με την βοήθεια των μοναχών της Μονής Σιρέτσι που βρίσκεται πλησίον της μονής μας,ανοίξαμε τον τάφο και εκεί βρήκαμε άφθαρτο το λείψανο του επισκόπου Διονυσίου,το οποίο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση” αναφέρει η ηγουμένη της Μονής του Αγίου Γεωργίου Σουρουτσένι, αδελφή Επιστημία, σχετικά με την ανεύρεση του άφθαρτου σκηνώματος του Αγίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων