02/03/2021 02/03/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου στην Πατριαρχική Κατοικία τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Ρουμανία κ. Stefan Tomasevic.  Ο Σέρβος Πρέσβης ευχαρίστησε για την υποδοχή και τόνισε τη σημασία των σχέσεων μεταξύ των δύο Πατριαρχείων και των δύο λαών που σε όλη την διάρκεια της ιστορίας...
02 Μαρτίου, 2021 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2021 - 16:52

Ο Σέρβος Πρέσβης επισκέφτηκε τον Πατριάρχη Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ο Σέρβος Πρέσβης επισκέφτηκε τον Πατριάρχη Ρουμανίας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου στην Πατριαρχική Κατοικία τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Ρουμανία κ. Stefan Tomasevic. 

Ο Σέρβος Πρέσβης ευχαρίστησε για την υποδοχή και τόνισε τη σημασία των σχέσεων μεταξύ των δύο Πατριαρχείων και των δύο λαών που σε όλη την διάρκεια της ιστορίας έχουν παρόμοιες δοκιμασίες.

Μάλιστα ανέφερε ότι πριν πάρει τη θέση στη Ρουμανία είχε λάβει την ευχή του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μακαριώτατο κ.κ. Δανιήλ για την επιστολή συλλυπητηρίων κατά την εκδημία του Πατριάρχη Σερβίας. Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο νέος Πατριάρχης Σερβίας θα συνεχίσει να καλλιεργεί τις καλές σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών και των πιστών όπως έκανε και ως Μητροπολίτης.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τον Σέρβο Πρέσβη ενώ τόνισε ότι ευελπιστεί η προσωπικότητα του νέου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου να υποστηρίξει τον διάλογο της ορθόδοξης αδελφότητας και την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ των λαών.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας σημείωσε ότι ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός στο Βουκουρέστι ομοιάζει στην αγιογράφηση και στα ψηφιδωτά με εκείνα του Αγίου Σάββα, του Καθεδρικού Ναού του Βελιγραδίου και μέσω αυτών των Καθεδρικών η πίστη και η αξιοπρέπεια των δύο ορθοδόξων λαών αποκαθίστανται μετά τα δύσκολα χρόνια της αθεϊστικής κομμουνιστικής δικτατορίας.  

Στο τέλος της συνάντησης, οι δύο συνομιλητές ανέφεραν τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται όλη η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας με τον κορωνοϊό, μια περίοδο που μπορεί να ξεπεραστεί με την εντατικοποίηση της προσευχής, της χριστιανικής φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης με όλους εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων