18/05/2021 18/05/2021 Έναν Σταυρό διαστάσεων 7,5 χ 3,5 μέτρων τοποθέτησαν την Κυριακή στο χωριό Edinet της Μολδαβίας. Ο Σταυρός μαρτυρεί, σύμφωνα με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπελκύ κ. Αντώνιο που αφιέρωσε τον Σταυρό, ότι υπάρχουν Χριστιανοί στην περιοχή. Ο Σταυρός τοποθετήθηκε με την υποστήριξη της κοινότητας και των τοπικών αρχών. “Ο Σταυρός είναι ένα όπλο ενάντια στην πονηριά,...
18 Μαΐου, 2021 - 18:12
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2021 - 17:15

“Ο Σταυρός δείχνει ότι όπου εγκαθίσταται, ζουν οι Χριστιανοί”

Διαδώστε:
“Ο Σταυρός δείχνει ότι όπου εγκαθίσταται, ζουν οι Χριστιανοί”

Έναν Σταυρό διαστάσεων 7,5 χ 3,5 μέτρων τοποθέτησαν την Κυριακή στο χωριό Edinet της Μολδαβίας. Ο Σταυρός μαρτυρεί, σύμφωνα με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπελκύ κ. Αντώνιο που αφιέρωσε τον Σταυρό, ότι υπάρχουν Χριστιανοί στην περιοχή.

Ο Σταυρός τοποθετήθηκε με την υποστήριξη της κοινότητας και των τοπικών αρχών.

“Ο Σταυρός είναι ένα όπλο ενάντια στην πονηριά, είναι μια ασπίδα, μια ασπίδα για να υπερασπιστεί τον Χριστιανό από κάθε κακό. Ο Σταυρός δείχνει ότι όπου εγκαθίσταται, ζουν οι Χριστιανοί. Τον συναντάμε σε σταυροδρόμια, σε σιντριβάνια, σε πηγές. Ο Σταυρός είναι το σημάδι της εξομολόγησης της ορθής πίστης. Ο Σταυρός συνοδεύει τον Χριστιανό όλη του τη ζωή, από τη γέννηση μέχρι τον τάφο», είπε ο Ιεράρχης στην εκδήλωση.

Ο ενοριακός ιερέας από το Burlăneşti, ο π. Nicolae Pânzariu, συμμετείχε μαζί με τις τοπικές αρχές στην υλοποίηση του έργου. Ο κληρικός εξήγησε ότι το μέρος επιλέχθηκε έτσι ώστε ο σταυρός να είναι ορατός από διαφορετικά μέρη του χωριού.

Ο σταυρός θα φωτιστεί και αντιπροσωπεύει μια προσφορά των χριστιανών είπε ο Ιερέας. Ενώ πριν την αφιέρωσή του τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες τους έθνους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων