15/09/2019 15/09/2019 “Ο Τίμιος Σταυρός είναι η δύναμη του Θεού – σε αυτόν συγκεντρώνονται η δύναμη της εύσπλαχνης αγάπης του Χριστού, η δύναμη της συγχώρεσης, της θυσίας, αλλά και η δύναμη της Ανάστασης Του. Ο Σταυρός δεν είναι μόνο το σύμβολο των Παθών του Χριστού και του θάνατού Του αλλά είναι επίσης το σύμβολο της νίκης Του διά...
15 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2019 - 11:59

“Ο Τίμιος Σταυρός είναι η άμυνα των Χριστιανών”

Διαδώστε:
“Ο Τίμιος Σταυρός είναι η άμυνα των Χριστιανών”

“Ο Τίμιος Σταυρός είναι η δύναμη του Θεού – σε αυτόν συγκεντρώνονται η δύναμη της εύσπλαχνης αγάπης του Χριστού, η δύναμη της συγχώρεσης, της θυσίας, αλλά και η δύναμη της Ανάστασης Του. Ο Σταυρός δεν είναι μόνο το σύμβολο των Παθών του Χριστού και του θάνατού Του αλλά είναι επίσης το σύμβολο της νίκης Του διά της Ανάστασης”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. κ. Δανιήλ στην Θεία Λειτουργία το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 επί την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Πατριαρχικό Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βουκουρέστι.

Σε άλλο σημείο του κηρύγματος ο Μακαριώτατος πρόσθεσε ότι: “Ο Τίμιος Σταυρός είναι ισχυρότερος από την αμαρτία, την κόλαση και τον θάνατο και ως εκ τούτου θεωρείται ως η άμυνα των Χριστιανών και ένα σύμβολο νίκης επί του κακού της αμαρτίας και επί του διαβόλου που επιδιώκει να υποτάξει τους ανθρώπους και να τους χωρίσει από τον Θεό”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων