13/03/2020 13/03/2020 Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται σύμφωνα με τις συστάσεις που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές της χώρας και ισχύουν σε εθνικό επίπεδο, ανακοίνωσε η Επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ του Πατριαρχείου της Ρουμανίας. Προσθέτει μάλιστα ότι αν κριθεί απαραίτητο η Επισκοπή μπορεί να διαθέσει χώρους για τους ανθρώπους που πρέπει να τεθούν σε καραντίνα. Σύμφωνα με την...
13 Μαρτίου, 2020 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2020 - 13:34

“Ο Χριστός δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα”

Διαδώστε:
“Ο Χριστός δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα”

Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται σύμφωνα με τις συστάσεις που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές της χώρας και ισχύουν σε εθνικό επίπεδο, ανακοίνωσε η Επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ του Πατριαρχείου της Ρουμανίας. Προσθέτει μάλιστα ότι αν κριθεί απαραίτητο η Επισκοπή μπορεί να διαθέσει χώρους για τους ανθρώπους που πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.
Σύμφωνα με την απόφαση οι λειτουργίες θα τελούνται με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων τους 100, ή σε εξωτερικούς χώρους.
“Σε περιόδους μολύνσεως και ασθένειας, η Εκκλησία δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα και ο Χριστός δεν πρέπει να περικλείεται εντός των τειχών”, δήλωσε ο επίσκοπος Ιουστίνος: “Είναι ο γιατρός των ψυχών μας και του σώματός μας και θέλει και πρέπει να είναι μαζί μας για να μας φέρει ειρήνη και ταχεία λύτρωση».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων