19/04/2021 19/04/2021 Την Κυριακή ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μιλώντας στους πιστούς κατά την Θεία Λειτουργία υπενθύμισε ότι ο Χριστός είχε ανατρέψει την εγωιστική λογική της κοσμικής σκέψης, μια λογική που συναντάμε ακόμα και σήμερα στην σύγχρονη κοινωνία. Ο Μακαριώτατος από το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι σημείωσε “Η τιμή στην...
19 Απριλίου, 2021 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2021 - 16:30

«Ο Χριστός είχε ανατρέψει την εγωιστική λογική»

Διαδώστε:
«Ο Χριστός είχε ανατρέψει την εγωιστική λογική»

Την Κυριακή ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μιλώντας στους πιστούς κατά την Θεία Λειτουργία υπενθύμισε ότι ο Χριστός είχε ανατρέψει την εγωιστική λογική της κοσμικής σκέψης, μια λογική που συναντάμε ακόμα και σήμερα στην σύγχρονη κοινωνία.

Ο Μακαριώτατος από το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι σημείωσε “Η τιμή στην Εκκλησία δεν προέρχεται από την προσωπική φιλοδοξία, ούτε από ανταγωνισμό αλλά από ταπείνωση, ελεημοσύνη και αγάπη”.

Ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Ρουμανίας ανέφερε ότι η Ε’ Κυριακή των Νηστειών είναι η αφιερωμένη στην Αγία Μαρία της Αιγύπτου, μιας γυναίκας που είναι πρότυπο μετάνοιας, παρά το πρώτο μέρος της ζωής που είχε πολλές αμαρτίες μετά αγίασε από την μετάνοια.

«Η Αγία Μαρία έγινε πρότυπο μετάνοιας και ενθάρρυνσης για όλους εκείνους που υποδουλώθηκαν από τα πάθη, αλλά που με την μετάνοια ανανεώθηκαν και ξαναχτίσαν τις ζωές τους και πέρασαν από την αμαρτία στην αρετή και από τα πάθη στην αγιότητα» τόνισε ο Μακαριώτατος.

«Η Αγία Μαρία είναι ο φύλακας και φωτιστής αυτών που μετανοούν πολύ και θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους και θέλουν να ευχαριστήσουν τον Θεό για τη δύναμη που τους δόθηκε από τη Χάρη του Θεού να πλησιάσει τον Θεό και να εκπληρώσει το θέλημά Του στη ζωή τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων