13/12/2020 13/12/2020 «Θα γνωρίζουμε την αληθινή χαρά μόνο εάν ζούμε τη σχέση μας με τον Σωτήρα Ιησού Χριστό ως κέντρο της ζωής μας», είπε, κατά το κήρυγμα της Κυριακής των Προπατόρων, στον Μητροπολιτικό Ναό του Ιασίου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιασίου κ. Θεοφάνης. «Στην επιστολή του προς Κολασσαείς, ο Άγιος Απόστολος Παύλος μας ομολογεί τη μεγάλη αλήθεια ότι...
13 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2020 - 16:36

«Ο Χριστός βρίσκεται στο κέντρο της ανθρώπινης ζωής»

Διαδώστε:
«Ο Χριστός βρίσκεται στο κέντρο της ανθρώπινης ζωής»

«Θα γνωρίζουμε την αληθινή χαρά μόνο εάν ζούμε τη σχέση μας με τον Σωτήρα Ιησού Χριστό ως κέντρο της ζωής μας», είπε, κατά το κήρυγμα της Κυριακής των Προπατόρων, στον Μητροπολιτικό Ναό του Ιασίου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιασίου κ. Θεοφάνης.

«Στην επιστολή του προς Κολασσαείς, ο Άγιος Απόστολος Παύλος μας ομολογεί τη μεγάλη αλήθεια ότι ο Χριστός είναι η ζωή μας και πως τα πάντα έγιναν δι’ αυτού και εις αυτόν (Κεφάλαιον Α’ 16 ὅτι ἐν αὐτῷ ἐκτίσθη τὰ πάντα, τὰ ἐν τοῖς οὐρανοῖς καὶ τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, τὰ ὁρατὰ καὶ τὰ ἀόρατα, εἴτε θρόνοι εἴτε κυριότητες εἴτε ἀρχαὶ εἴτε ἐξουσίαι· τὰ πάντα δι’ αὐτοῦ καὶ εἰς αὐτὸν ἔκτισται·).

Από αυτό μαρτυρείται ότι ο Χριστός βρίσκεται στο κέντρο της ανθρώπινης ζωής, στο κέντρο του σύμπαντος, στο κέντρο εκείνου που βρίσκεται σε κοινωνία με τον Θεό», είπε ο Σεβασμιώτατος, που, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η τοποθέτηση του Σωτήρα μας στο κέντρο της ζωής μας δεν είναι πάντα εύκολη, αφού και η Γραφή λέει πως «καὶ πάντες δὲ οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ διωχθήσονται·» (Β Τιμ. 3,12).

«Ο Χριστός μιλά για τη στενή πύλη μέσα από την οποία μπαίνει αυτός που παραιτείται, παίρνει το σταυρό του και ακολουθεί τον Κύριο. Ο Άγιος Ισαάκ ο Σύριος ομολόγησε ότι «η χριστιανική ζωή είναι καθημερινός σταυρός. Ταυτόχρονα, όμως, ως αποτέλεσμα αυτού του σταυρού, η χριστιανική ζωή είναι μια ζωή χαράς. “Χαίρομαι, και πάλι λέω, χαίρε!” είναι λέξεις και φράσεις που διεισδύουν στις σελίδες της Γραφής και στη ζωή της Εκκλησίας, στην ουσία της», κατέληξε ο Ιεράρχης.

Φωτογραφία: Doxologia.ro / Flavius ​​Popa

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων