27/06/2022 27/06/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε στις 27 Ιουνίου 2022, στο Μέγαρο του Πατριαρχείου, τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας Νικόλα Σελακόβιτς (Nikola Selaković), που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Αφού εξέφρασε τη χαρά του στην αρχή της συνάντησης, ο Μακαριώτατος τόνισε τη σημασία που έχουν οι δύο αδελφές...
27 Ιουνίου, 2022 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2022 - 16:56

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας στον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ

Διαδώστε:
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας στον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε στις 27 Ιουνίου 2022, στο Μέγαρο του Πατριαρχείου, τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας Νικόλα Σελακόβιτς (Nikola Selaković), που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Αφού εξέφρασε τη χαρά του στην αρχή της συνάντησης, ο Μακαριώτατος τόνισε τη σημασία που έχουν οι δύο αδελφές Ορθόδοξες Εκκλησίες, η Ρουμανική και η Σερβική, για την ιστορία και την πνευματικότητα των δύο γειτονικών και φίλων λαών.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα εντατικοποίησης των ενεργειών για την περαιτέρω ανάπτυξη των πνευματικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο Εκκλησιών και λαών και εκτίμησε το άνοιγμα για διάλογο από πλευράς του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.

Ο κ. Σελακόβιτς ευχαρίστησε για την υποδοχή τον Μακαριώτατο κ.κ. Δανιήλ και σημείωσε ότι η συνάντηση με τον Πατριάρχη Ρουμανίας στην αρχή της επίσκεψής του στη χώρα είναι ευλογία.

Ακόμα, του έδωσε τους χαιρετισμούς του Πατριάρχη Πορφυρίου και του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς (Aleksandar Vučić), εξαίροντας την πνευματική ανανέωση της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επί Πατριάρχου Δανιήλ.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σερβικού κράτους για τη στήριξη που παρείχε η Ρουμανία σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.

Παράλληλα, υπενθύμισε τη θεραπεία του σχίσματος στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, για την οποία ο Πατριάρχης Ρουμανίας εξέφρασε τη χαρά του, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμφιλίωση μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Πατριάρχης Ρουμανίας τόνισε τη σημασία των ανταλλαγών φοιτητών των Θεολογικών Σχολών των δύο χωρών για την ενίσχυση των αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και τις προσκυνηματικές εκδρομές που διοργανώνουν οι Σέρβοι πιστοί, ιδιαίτερα προς την Αγία Παρασκευή την Επιβατινή, που τόσο πολύ αγαπά ο σερβικός λαός.

Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων