08/03/2021 08/03/2021 Για τη μεγάλη σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Αναφερόμενος στον λόγο του Αγίου Iωάννου του Χρυσοστόμου ο Μακαριώτατος τόνισε ότι “το βασικό κριτήριο της κρίσης των ανθρώπων είναι ο τρόπος του να είσαι άνθρωπος, να είσαι γενναιόδωρος, να είσαι ελεήμων, να έχεις ευαισθησία, να αισθάνεσαι την επιθυμία να...
08 Μαρτίου, 2021 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 8:35

“Οι άνθρωποι θα κριθούν για απάνθρωπη συμπεριφορά”

Διαδώστε:
“Οι άνθρωποι θα κριθούν για απάνθρωπη συμπεριφορά”

Για τη μεγάλη σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Αναφερόμενος στον λόγο του Αγίου Iωάννου του Χρυσοστόμου ο Μακαριώτατος τόνισε ότι “το βασικό κριτήριο της κρίσης των ανθρώπων είναι ο τρόπος του να είσαι άνθρωπος, να είσαι γενναιόδωρος, να είσαι ελεήμων, να έχεις ευαισθησία, να αισθάνεσαι την επιθυμία να δώσεις βοήθεια στους ανίσχυρους και να κάνεις καλό σε όσους το χρειάζονται”
“Δεν αρκεί να μην πληγώσουμε κανέναν, αλλά πρέπει να κάνουμε το καλό σε όλους τους ανθρώπους που μπορούμε να βοηθήσουμε”, δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας και πρόσθεσε ότι η προσφορά μας δεν χρειάζεται να είναι μόνο υλική,
«Εάν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον υλικά, μπορούμε να τον βοηθήσουμε πνευματικά: πρώτα να τον μνημονεύουμε στην προσευχή μας, να προσευχόμαστε για την υγεία και τη σωτηρία του – ειδικά για τους άρρωστους, για τους μοναχικούς, για τους θλιμμένους. Τότε, βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη με μια καλή λέξη, μια λέξη ενθάρρυνσης, μια λέξη παρηγοριάς, μια λέξη εκτίμησης. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από μοναξιά”, υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων