01/08/2019 01/08/2019 «Οι Προσευχές των Ιεραπόστολων σε μια κοσμική κοινωνία” είναι το θέμα του 15ου Συνεδρίου που πραγματοποίησε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, στο οποίο αναλύθηκε ο ρόλος και οι προκλήσεις ενός Ποιμένα στην σύγχρονη κοινωνία. Ο Μητροπολίτης Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης κ. Σεραφείμ, του Πατριαρχείου της Ρουμανίας εξήγησε ότι είναι απαραίτητο οι Ιερείς να εμπλέκουν ενεργά...
01 Αυγούστου, 2019 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2019 - 9:28

“Οι Ιερείς να βγουν από τις εκκλησίες”

Διαδώστε:
“Οι Ιερείς να βγουν από τις εκκλησίες”

«Οι Προσευχές των Ιεραπόστολων σε μια κοσμική κοινωνία” είναι το θέμα του 15ου Συνεδρίου που πραγματοποίησε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, στο οποίο αναλύθηκε ο ρόλος και οι προκλήσεις ενός Ποιμένα στην σύγχρονη κοινωνία. Ο Μητροπολίτης Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης κ. Σεραφείμ, του Πατριαρχείου της Ρουμανίας εξήγησε ότι είναι απαραίτητο οι Ιερείς να εμπλέκουν ενεργά τους πιστούς στη ζωή της Εκκλησίας.

«Οι ιερείς πρέπει να καλούν τους πιστούς να συμμετέχουν στη δουλειά και την προσευχή της Εκκλησίας, στην ποιμαντική και κοινωνική δραστηριότητα, ώστε να αισθάνονται ενεργοί και όχι θεατές», δήλωσε.

“Ο Ιερέας πρέπει να φύγει από την εκκλησία και να προσεγγίσει τους πιστούς στις οικογένειές τους, στον χώρο εργασίας τους, στα νοσοκομεία, παντού», πρόσθεσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων