13/06/2021 13/06/2021 Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσαν στον μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Βουκουρέστι στο πάρκο Carol στρατιωτικοί Ιερείς από τις φρουρές της Ρουμανικής πρωτεύουσας. Στην τελετή που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Ρουμανίας παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας κ. Κλάους Γιοχάνις, ο πρωθυπουργός κ. Φλόριν Τσίτου (Florin Cîțu) και ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τοπικές...
13 Ιουνίου, 2021 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2021 - 9:33

Οι μαθητές από το Κατηχητικό τίμησαν τους Ρουμάνους Ήρωες

Διαδώστε:
Οι μαθητές από το Κατηχητικό τίμησαν τους Ρουμάνους Ήρωες

Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσαν στον μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Βουκουρέστι στο πάρκο Carol στρατιωτικοί Ιερείς από τις φρουρές της Ρουμανικής πρωτεύουσας. Στην τελετή που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Ρουμανίας παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας κ. Κλάους Γιοχάνις, ο πρωθυπουργός κ. Φλόριν Τσίτου (Florin Cîțu) και ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τοπικές αρχές του Βουκουρεστίου καθώς και πολλοί μαθητές.

Ο Πρόεδρος της χώρας σημείωσε “Τιμάμε με φόρο τιμής τη θυσία όλων των Ρουμάνων ηρώων που εδώ και αιώνες έχουν θυσιάσει τη ζωή τους στα πεδία των μαχών για τη Ρουμανική γη και για την υπεράσπιση της χώρας και του έθνους, για την ελευθερία τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία”, και πρόσθεσε “Έχουμε καθήκον να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των Ηρώων του Έθνους και να δείξουμε ότι έχουμε κατανοήσει το νόημα του αγώνα τους και της υπέρτατης θυσίας”.
Στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη , απαγγέλθηκε το ποίημα “Μην τον ξεχνάτε” της Νίτσιτα Στανέσκου και στη συνέχεια εκφωνήθηκαν επίσημα τα ονόματα των Ρουμάνων ηρώων.

Τα παιδιά από το Κατηχητικό Κέντρο “Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος” της Ενορίας του Progresul στο Βουκουρέστι τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η τελετή τελείωσε με την πτήση του μνημείου από αεροσκάφη της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ίδια ημέρα, ξεκινώντας από τις 21:30, πραγματοποιήθηκε στην πρόσοψη του Παλατιού του Εθνικού Στρατιωτικού Κύκλου, με την υποστήριξη του Συλλόγου “Μαζί με τους Ήρωες”, προβολή ταινιών αφιερωμένων στην Ημέρα των Ηρώων. Η Ημέρα τιμήθηκε σε όλη τη χώρα με την ενεργή συμμετοχή του Στρατού και των Ιερέων και των Ιεραρχών να τελούν Επιμνημόσυνες Δεήσεις σε όλη τη Ρουμανία για να τιμήσουν τους νεκρούς στρατιώτες της χώρας.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων