18/07/2020 18/07/2020 Το μήνυμα που έστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο Εθνικό Συνέδριο της Ένωσης Ρουμάνων Χριστιανορθόδοξων Φοιτητών (ASCOR) που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι, το διήμερο 17-19 Ιουλίου 2020 μεταξύ άλλων αναφέρει: “Σε έναν κόσμο βαθιά σημαδεμένο από τον ατομικισμό και την εκκοσμίκευση, η Οικογένεια, η Εκκλησία και το Σχολείο καλούνται σήμερα να παρέχουν στους νέους...
18 Ιουλίου, 2020 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2020 - 14:25

“Οι νέοι πρέπει να ακούγονται και να ενθαρρύνονται”

Διαδώστε:
“Οι νέοι πρέπει να ακούγονται και να ενθαρρύνονται”

Το μήνυμα που έστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο Εθνικό Συνέδριο της Ένωσης Ρουμάνων Χριστιανορθόδοξων Φοιτητών (ASCOR) που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι, το διήμερο 17-19 Ιουλίου 2020 μεταξύ άλλων αναφέρει: “Σε έναν κόσμο βαθιά σημαδεμένο από τον ατομικισμό και την εκκοσμίκευση, η Οικογένεια, η Εκκλησία και το Σχολείο καλούνται σήμερα να παρέχουν στους νέους τη βοήθεια που απαιτείται για την προσωπική και κοινοτική τους ανάπτυξη, να καλλιεργήσουν την ελευθερία, την ευθύνη και την αξιοπρέπεια, επειδή είναι δώρα του Θεού, για την οικογένεια και την ανθρωπότητα”.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι η φετινή συνάντηση “μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για την ενίσχυση των σχέσεων μέσω των δραστηριοτήτων που αφιερώνονται στους νέους. Προκειμένου να εντείνουν τις δραστηριότητες και το μήνυμα να απευθύνεται σε όσο περισσότερους νέους ανθρώπους γίνεται, ανεξάρτητα από τον τομέα ή το περιβάλλον τους, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε την προτροπή του Αγίου Αποστόλου Παύλου, ο οποίος μας λέει: “Σας παρακαλώ, λοιπόν, και σας εξορκίζω εγώ, ο οποίος είμαι φυλακισμένος και αλυσοδεμένος δια το όναμα του Κυρίου, να ζήτε και να συμπεριφέρεσθε, όπως ταιριάζει εις την υψηλήν κλήσιν, με την οποίαν έχετε προσκληθή από τον Θεόν. Δηλαδή να ζήτε και να φέρεσθε με κάθε ταπεινοφροσύνην και πραότητα, με ανοχήν απέναντι των άλλων και μεγαλοκαρδίαν, ανεχόμενοι ο ένας του άλλου τας αδυναμίας με αγάπην, να επιμελήσθε και να αγωνίζεσθε να διατηρήτε την ενότητα, με την οποίαν το Πνεύμα το Αγιον σας έχει συνδέσει, έχοντες ως σύνδεσμον την ειρήνην, η οποία θα βασιλεύη μεταξύ σας και θα σας ενώνη εις ένα πνευματικόν σώμα”.(Εφεσίους 4: 1-3).

Στη συνέχει ο Πατριάρχης Ρουμανίας υπογράμμισε ότι:  “Οι νέοι πρέπει να ακούγονται και να ενθαρρύνονται, να βοηθούνται και να καθοδηγούνται, ειδικά όταν το ειλικρινές τους ιδανικό συναντά την καθημερινή πραγματικότητα, όταν η ανάπτυξη και η ωρίμανσή τους σημαίνει πνευματική και σωματική προσπάθεια, ελπίδα και επιμονή“. Ενώ καταλήγει λέγοντας “Οι νέοι εξομολογητές της πίστης, με λόγια και πράξεις, λάτρεις της προσευχής και της δράσης, είναι ιεραπόστολοι της Εκκλησίας στη σημερινή κοινωνία, που εκπροσωπούν όχι μόνο το μέλλον, αλλά και το ενεργό και δημιουργικό δώρο της Εκκλησίας. Γι ‘αυτό η Εκκλησία σας καλεί, εσάς τους νέους της, να ομολογήσετε την αγάπη του Χριστού και των ιεραποστόλων στον κόσμο στον οποίο ζούμε”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων