17/02/2021 17/02/2021 Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ορθοδόξων Γυναικών από την Αρχιεπισκοπή Μπαζαίου και Βρατσέας του Πατριαρχείου Ρουμανίας παρουσίασε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Κυπριανό την έκθεση δραστηριοτήτων του συλλόγου. Δαπανήθηκαν περίπου 23.000 ευρώ πέρυσι σε πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικής και φιλανθρωπικής υποστήριξης. Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ορθόδοξων Γυναικών αποτελείται από τους εκπροσώπους των 8.000 μελών. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε...
17 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2021 - 21:34

Οι Ορθόδοξες Γυναίκες συνεχίζουν την παράδοση των χριστιανών

Διαδώστε:
Οι Ορθόδοξες Γυναίκες συνεχίζουν την παράδοση των χριστιανών

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ορθοδόξων Γυναικών από την Αρχιεπισκοπή Μπαζαίου και Βρατσέας του Πατριαρχείου Ρουμανίας παρουσίασε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Κυπριανό την έκθεση δραστηριοτήτων του συλλόγου.

Δαπανήθηκαν περίπου 23.000 ευρώ πέρυσι σε πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικής και φιλανθρωπικής υποστήριξης.

Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ορθόδοξων Γυναικών αποτελείται από τους εκπροσώπους των 8.000 μελών. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό  της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο υπό τον Αρχιεπίσκοπο κ. Κυπριανό.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε τη συνέχεια της παράδοσης της αποστολής των χριστιανών γυναικών, η οποία ασχολείται με την εκπαίδευση των παιδιών και την αλληλοβοήθεια.

Πέρυσι, ο σύλλογος διοργάνωσε 27 πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Μια όμορφη δράση των Ορθόδοξων γυναικών στην Αρχιεπισκοπή ήταν το άναμμα κεριών στα νεκροταφεία την ημέρα της  Αναστάσεως, όταν στη Ρουμανία η κυκλοφορία των ανθρώπων ήταν ακόμη αυστηρά περιορισμένη, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Φιλανθρωπική υποστήριξη που παρέχεται από τον σύλλογο:

470 πακέτα με απολυμαντικά για τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής και 2.850 πακέτα με φαγητό – πριν από το Πάσχα.
850 πακέτα με μη αλλοιώσιμα τρόφιμα συνολικής αξίας 36.700 lei – πριν από τα Χριστούγεννα.

Η μηνιαία υποτροφία “Alice Voinescu”, αξίας 500 λέι το μήνα, για ένα κορίτσι με καλά αποτελέσματα στο σχολείο και μια ευάλωτη κοινωνική κατάσταση.

Στο τέλος του περασμένου έτους, η Ένωση Ορθοδόξων Γυναικών από την Αρχιεπισκοπή εγκαινίασε στο Μπουζάου ένα νέο Κοινωνικό Κέντρο για τις δραστηριότητές του.

Οι πρώτες μορφές οργάνωσης των Ορθοδόξων γυναικών χρονολογούνται από το 1914 στο Focșani, όταν ο Επίσκοπος Θεοδόσιος ίδρυσε την κοινωνία των Ορθοδόξων κυριών.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεo:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων