08/03/2022 08/03/2022 Μετά από μια περίοδο δύο ετών πανδημίας, οι Άγιοι Τόποι υποδέχθηκαν τους πρώτους Ρουμάνους προσκυνητές. Το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και διοργανώθηκε από το Basilica Travel Agency του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Οι προσκυνητές επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, τη Μονή «Αγίου Γεωργίου» – Χοζεβά, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον ποταμό Ιορδάνη και...
08 Μαρτίου, 2022 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2022 - 8:55

Οι πρώτοι Ρουμάνοι προσκυνητές στους Αγίους Τόπους μετά από 2 χρόνια

Διαδώστε:
Οι πρώτοι Ρουμάνοι προσκυνητές στους Αγίους Τόπους μετά από 2 χρόνια

Μετά από μια περίοδο δύο ετών πανδημίας, οι Άγιοι Τόποι υποδέχθηκαν τους πρώτους Ρουμάνους προσκυνητές.

Το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και διοργανώθηκε από το Basilica Travel Agency του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Οι προσκυνητές επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, τη Μονή «Αγίου Γεωργίου» – Χοζεβά, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον ποταμό Ιορδάνη και τη βιβλική πόλη της Ιεριχώ.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης των Ρουμάνων προσκυνητών ήταν η Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας στους Αγίους Τόπους όπου τους υποδέχθηκε ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Αναστασόε, Προϊστάμενος της Αντιπροσωπείας.

Οι προσκυνητές έλαβαν μέρος στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο π. Θεόφιλος.

«Εμείς, από την Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην Ιερουσαλήμ, υποδεχτήκαμε με χαρά τους προσκυνητές, τους αγκαλιάσαμε και τους είπαμε ότι ιδιαίτερα αυτά τα δύο χρόνια αναμονής, το κερί της ρουμανικής προσευχής δεν έσβησε στην πόλη της Ιερουσαλήμ», ανέφερε ο π. Θεόφιλος.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων