13/05/2022 13/05/2022 Συνεχίζονται οι εκστρατείες αιμοδοσίας στη Ρουμανίας με τους εθελοντές του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους να συνδράμουν έτσι ώστε να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότερες φιάλες με αίμα οι ο οποίες είναι πολύτιμες για την διάσωση της ανθρώπινης ζωής.  Εκ νέου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σπουδαστές και διδάσκοντες της Αστυνομικής Ακαδημίας «Alexandru Ioan Cuza» στο Βουκουρέστι....
13 Μαΐου, 2022 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2022 - 11:09

Οι Ρουμάνοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα “ζωής” της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Οι Ρουμάνοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα “ζωής” της Εκκλησίας

Συνεχίζονται οι εκστρατείες αιμοδοσίας στη Ρουμανίας με τους εθελοντές του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους να συνδράμουν έτσι ώστε να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότερες φιάλες με αίμα οι ο οποίες είναι πολύτιμες για την διάσωση της ανθρώπινης ζωής. 

Εκ νέου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σπουδαστές και διδάσκοντες της Αστυνομικής Ακαδημίας «Alexandru Ioan Cuza» στο Βουκουρέστι. Έτσι, στις 11 Μαΐου, σπουδαστές και καθηγητές  συμμετείχαν στο πρώτο στάδιο αυτής της νέας δράσης στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!» του Πατριαρχείου Ρουμανίας, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ακαδημίας.

“Η δράση θα συνεχιστεί μεταξύ 17-19 Μαΐου, με 650 σπουδαστές και 150 καθηγητές να αναμένεται να συμμετάσχουν”, ανέφερε ο Constantin Jiga, εθελοντής συντονιστής της εκστρατείας, στο basilica.ro.

Την ίδια μέρα, μια παρόμοια δράση ξεκίνησε στο Πλοέστι, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δώσε ζωή! Ελάτε να δώσετε αίμα!»

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας υποστηρίζει την αιμοδοσία μέσω της εκστρατείας «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!». Η δράση ξεκίνησε από το 2013 με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ και τη συμμετοχή πολλών εθελοντών.

Από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 20.000 φιάλες αίματος. Μέσω εκστρατειών αιμοδοσίας, το Πατριαρχείο Ρουμανίας θεωρείται ότι έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην αύξηση του αριθμού των αιμοδοτών στη χώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων