04/07/2021 04/07/2021 Μεγάλη εμπιστοσύνη φαίνεται να δείχνουν οι Ρουμάνοι της διασποράς καθώς σε κοινωνιολογική έρευνα με τίτλο “Επικοινωνία με τους απανταχού Ρουμάνους” που διενεργήθηκε το προηγούμενο διάστημα, το 30% δήλωσε ότι έχει πολύ καλή σχέση και τακτική επικοινωνία με την ενορία της κοινότητας που κατοικεί, με την πρώτη θέση, με 35,5%, να καταλαμβάνουν οι πρεσβείες. Στην έρευνα,...
04 Ιουλίου, 2021 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2021 - 10:54

Οι Ρουμάνοι της διασποράς εμπιστεύονται την Εκκλησία

Διαδώστε:
Οι Ρουμάνοι της διασποράς εμπιστεύονται την Εκκλησία

Μεγάλη εμπιστοσύνη φαίνεται να δείχνουν οι Ρουμάνοι της διασποράς καθώς σε κοινωνιολογική έρευνα με τίτλο “Επικοινωνία με τους απανταχού Ρουμάνους” που διενεργήθηκε το προηγούμενο διάστημα, το 30% δήλωσε ότι έχει πολύ καλή σχέση και τακτική επικοινωνία με την ενορία της κοινότητας που κατοικεί, με την πρώτη θέση, με 35,5%, να καταλαμβάνουν οι πρεσβείες.

Στην έρευνα, που διεξήχθη από το RePatriot, συμμετείχαν 1.141 Ρουμάνοι από 31 χώρες που έχουν εγκαταλείψει τις ρουμανικές επαρχίες από όπου κατάγονται για πάνω από 10 χρόνια. Τα δεδομένα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook. Εκ μέρους του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, συμμετείχε ο π. Νικολάε Ντασκάλου, διευθυντής των εκδόσεων “Lumina”.

“Η διασπορά ξαφνικά αντιπροσωπεύει μια ποιμαντική ευθύνη και, ταυτόχρονα, ένα πολιτικό καθήκον, διότι μέσω της Εκκλησίας, στην πραγματικότητα, προσπαθούμε επίσης να σεβόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια της Ρουμανίας”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο π. Νικολάε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων