25/09/2020 25/09/2020 «Οι νέοι φοιτητές χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη από την Οικογένεια, το Σχολείο και την Εκκλησία” υπογραμμίζει στο μήνυμά του για την έναρξη του Ακαδημαϊκού έτους, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τονίζοντας ότι η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική εξαιτίας της πανδημίας και των συνεπειών της. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας, επανέλαβε ότι το 2020 ανακηρύχθηκε ως «η...
25 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:53
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2020 - 9:22

“Οικογένεια, Σχολείο και Εκκλησία να στηρίξουν τους φοιτητές”

Διαδώστε:
“Οικογένεια, Σχολείο και Εκκλησία να στηρίξουν τους φοιτητές”

«Οι νέοι φοιτητές χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη από την Οικογένεια, το Σχολείο και την Εκκλησία” υπογραμμίζει στο μήνυμά του για την έναρξη του Ακαδημαϊκού έτους, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τονίζοντας ότι η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική εξαιτίας της πανδημίας και των συνεπειών της.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας, επανέλαβε ότι το 2020 ανακηρύχθηκε ως «η χρονιά του σεβασμού της ποιμαντικής φροντίδας γονέων και παιδιών» από την Ιερή Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας. Στο μήνυμά του, ο Πατριάρχης προτρέπει να δείχνουμε ευγνωμοσύνη στους «παππούδες τις γιαγιάδες και τους γονείς μας, αλλά και στους καθηγητές μας».

“Σήμερα, που η χριστιανική οικογένεια αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας και ηθικής, κοινωνικής και πνευματικής, είναι απαραίτητο να στηριχθεί ώστε να καλλιεργήσει τις χριστιανικές αξίες και αρετές όπως η ελευθερία και η ευθύνη, η καλοσύνη και η αλληλεγγύη” τόνισε και πρόσθεσε ότι στο “πλαίσιο της τρέχουσας πανδημίας, όπου είναι απαραίτητο να προσαρμοστούν τα μέσα διδασκαλίας και μάθησης στη νέα κατάσταση, οι νέοι μαθητές χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη από την Οικογένεια, το Σχολείο και την Εκκλησία”

“Φέτος, ειδικότερα, έχουμε καθήκον να θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη τους παππούδες και τους γονείς μας, αλλά και τους δασκάλους και τους καθηγητές μας, που μας εκπαίδευσαν και μας καθοδήγησαν στην πορεία της πνευματικής επιστημονικής γνώσης, αλλά και των πνευματικών αξιών. Η τρέχουσα περίοδος της πανδημίας μάς διδάσκει πόσο απαραίτητη είναι η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, η δυνατότητα να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, να μοιραστούμε τις χαρές και τις θλίψεις μας, τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες, τις προσδοκίες και ελπίδες μας. Τώρα κατανοούμε καλύτερα την αλήθεια της πίστης, δηλαδή ότι η ζωή και η υγεία είναι δώρα από τον Θεό. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στην αρχή αυτού του νέου ακαδημαϊκού έτους (2020-2021), καλούμε τις ενορίες και τις οργανώσεις νεολαίας της Εκκλησίας μας να παρέχουν υλική και πνευματική βοήθεια σε σπουδαστές από μειονεκτούσες οικογένειες, να συνεχίσουν τις πανεπιστημιακές σπουδές τους και να φέρουν χαρά στην οικογένεια στο σχολείο και στον ρουμανικό λαό”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων