27/08/2020 27/08/2020 “Η οικογένεια, είναι κέντρο της κοινωνικής ύπαρξης, το βασικό στοιχείο της ανθρωπότητας, που βιώνει έντονα τα τρέχοντα πνευματικά και κοινωνικά προβλήματα. Το μέλλον της αυριανής κοινωνίας εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια” ανάφερε ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας, κ. Πέτρος, παρουσιάζοντας απολογισμό των δράσεων της Αποστολικής Διακονίας της Μητροπόλεως για το...
27 Αυγούστου, 2020 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2020 - 8:07

“Οικογένεια, το κέντρο της κοινωνικής ύπαρξης”

Διαδώστε:
“Οικογένεια, το κέντρο της κοινωνικής ύπαρξης”

“Η οικογένεια, είναι κέντρο της κοινωνικής ύπαρξης, το βασικό στοιχείο της ανθρωπότητας, που βιώνει έντονα τα τρέχοντα πνευματικά και κοινωνικά προβλήματα. Το μέλλον της αυριανής κοινωνίας εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια” ανάφερε ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας, κ. Πέτρος, παρουσιάζοντας απολογισμό των δράσεων της Αποστολικής Διακονίας της Μητροπόλεως για το περασμένο έτος.

Ο οργανισμός συγκέντρωσε 426.000 ευρώ, το οποίο διένειμε σε οικογένειες, ορφανά και ενορίες.

“Η πιο σημαντική κοινωνική παρέμβαση αυτή τη στιγμή είναι η υποστήριξη των οικογενειών” υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος προσθέτοντας ότι η Εκκλησία δεν ξεχνάει και αυτούς που δεν έχουν οικογένειες: ορφανά παιδιά και ανύπαντρες μητέρες.
Παράληλα λειτουργεί το πρόγραμμα “Νεανική Διακονία” που προωθεί τον εθελοντισμό στους νέους.Στο πλαίσιο αυτό περισσότεροι από 1.000 εθελοντές νεαρής ηλικίας υποστήριξαν εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων και τροφίμων, διένειμαν ζεστά γεύματα και διοργάνωσαν πέντε θερινές κατασκηνώσεις για 320 παιδιά, πριν ξεσπάσει η πανδημία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων