07/04/2022 07/04/2022 Εκατοντάδες ακακίες φύτεψαν τα μέλη του Συλλόγου Ρουμάνων Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών (ASCOR) του Μπράσοβ και του Βουκουρεστίου κοντά σε ένα ρέμα που βρίσκεται στο Κοινωνικό Κέντρο για τη Ζωή στο Valea Plopului. Το συγκεκριμένο Κέντρο ιδρύθηκε από τον π. Nicolae Tănase και προορίζεται στο να παρέχει βοήθεια σε μητέρες με τα παιδιά τους καθώς και σε...
07 Απριλίου, 2022 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2022 - 15:35

Οικολογικές και φιλανθρωπικές δράσεις για μητέρες και εγκυμονούσες

Διαδώστε:
Οικολογικές και φιλανθρωπικές δράσεις για μητέρες και εγκυμονούσες

Εκατοντάδες ακακίες φύτεψαν τα μέλη του Συλλόγου Ρουμάνων Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών (ASCOR) του Μπράσοβ και του Βουκουρεστίου κοντά σε ένα ρέμα που βρίσκεται στο Κοινωνικό Κέντρο για τη Ζωή στο Valea Plopului. Το συγκεκριμένο Κέντρο ιδρύθηκε από τον π. Nicolae Tănase και προορίζεται στο να παρέχει βοήθεια σε μητέρες με τα παιδιά τους καθώς και σε έγκυες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Είχαμε χρόνο για παιχνίδια, κάναμε φίλους και απολαύσαμε να φυτεύουμε δέντρα. Ο π. Nicolae Tănase ήταν μαζί μας και μας συμβούλευε», ανέφεραν οι νέοι του Συλλόγου στη σελίδα του Facebook.

Τα μέλη του ASCOR Μπράσοβ και του Βουκουρεστίου βίωσαν ένα Σαββατοκύριακο εθελοντισμού και προσφοράς στην κοινωνία στο Valea Plopului, μαζί με τον π. Nicolae Tănase, στις 2 και 3 Απριλίου 2022.

Μερικοί από τους εθελοντές που συμμετείχαν στην οικολογική δράση, συνέσφεραν στην προετοιμασία γευμάτων για όλους.

Ο Σύλλογος Ρουμάνων Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών (ASCOR) ιδρύθηκε στις 14 Ιουνίου 1990 στο Βουκουρέστι με την ευλογία του Πατριαρχείου Ρουμανίας, με πρωτοβουλία ορισμένων φοιτητών και διδακτόρων από διάφορες σχολές.

Το ASCOR έχει εθνικό χαρακτήρα, με παραρτήματα σε όλα τα πανεπιστημιακά κέντρα της χώρας: Sibiu, Craiova, Alba-Iulia, Oradea, Timişoara, Baia-Mare, Iași, Suceava, Bacău, Galați, Constanța, Tulcea κ.λπ. Ο Σύλλογος πραγματοποιεί ποικίλες πνευματικές, πολιτιστικές, αλλά και κοινωνικές-φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Παροχή βοήθειας σε μητέρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες,  σε μαιευτήριο στο Μπακάου

Τρεις ενορίες στο Μπακάου πρόσφεραν την Πέμπτη στο τοπικό μαιευτήριο, στο Νεογνολογικό τμήμα του Επαρχιακού Νοσοκομείου στο Μπακάου (SJU), 40 δέματα με πάνες, μαξιλάρια και είδη υγιεινής που προορίζονται για τα νεογέννητα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που αγόρασαν οι τρεις ενορίες μέσω των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τη διοργάνωση του “Μήνα για τη Ζωή” και της “Πορείας για τη Ζωή” το διάστημα 1 με 31 Μαρτίου 2022.

Η εκστρατεία εντάσσεται στο επισκοπικό πρόγραμμα «Για τις μητέρες και τα παιδιά», με στόχο τη δωρεά ειδών και εξοπλισμού που χρειάζονται για τα νεογέννητα, οι μητέρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και το Νεογνολογικό Τμήμα.

Εκτός από τα 40 πακέτα, οι τρεις ενορίες δώρησαν και άλλες πάνες, σεντόνια, υγρά μαντηλάκια για μωρά, είδη υγιεινής για μητέρες, ρούχα για μητέρες και νεογνά, προϊόντα υγιεινής (σαπούνι, σαμπουάν, αφρόλουτρο).

Φωτογραφία: Facebook / ASCOR Brașov. Arhiepiscopia Bacăului și Romanului

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων