02/12/2020 02/12/2020 “Η ένωση των Ρουμάνων σε ένα ενιαίο εθνικό ενιαίο κράτος πραγματοποιήθηκε μετά από αιώνες ταλαιπωρίας, πολλές πνευματικές και υλικές θυσίες αλλά και θυσίες ανθρώπινων ζωών», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Ενότητας της χώρας. Ο Πατριάρχης τόνισε ότι η Μεγάλη Ένωση δεν ήταν απλώς ένα γεγονός που προκλήθηκε από το...
02 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2020 - 8:45

“Όλα όσα αποκτήθηκαν, αποκτήθηκαν μέσω θυσίας”

Διαδώστε:
“Όλα όσα αποκτήθηκαν, αποκτήθηκαν μέσω θυσίας”

“Η ένωση των Ρουμάνων σε ένα ενιαίο εθνικό ενιαίο κράτος πραγματοποιήθηκε μετά από αιώνες ταλαιπωρίας, πολλές πνευματικές και υλικές θυσίες αλλά και θυσίες ανθρώπινων ζωών», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Ενότητας της χώρας.

Ο Πατριάρχης τόνισε ότι η Μεγάλη Ένωση δεν ήταν απλώς ένα γεγονός που προκλήθηκε από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
«Πρώτα απ ‘όλα, αυτή η ένωση δημιουργήθηκε επειδή προετοιμάστηκε πνευματικά και θυσιαστικά. Και αυτό που ονομάζουμε τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα” τόνισε και πρόσθεσε ότι η Εκκλησία έχει συμβάλει σημαντικά στην καλλιέργεια, τη διατήρηση και την προώθηση της συνείδησης της ενότητας της ρουμανικής γλώσσας, της πίστης και του πολιτισμού».
Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, «η Εκκλησία παρείχε υλική βοήθεια και ιερείς που βοήθησαν τους στρατιώτες να πολεμήσουν και ήταν μαζί τους σε δύσκολες μέρες».
Στη συνέχεια, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, 250 ιερείς που ονομάζονταν «στρατιωτικοί εξομολογητές» ήταν παρόντες στο μέτωπο. Από αυτούς, αρκετοί εκτελέστηκαν.
Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε επίσης τους μοναχούς και τις μοναχές που φρόντιζαν τους τραυματίες και τους άρρωστους στρατιώτες, αλλά και τη βοήθεια που παρείχε η Εκκλησία σε ορφανά και χήρες πολέμου.
“Δεν έχουμε λάβει ποτέ ένα δώρο στην ιστορία μας. Όλα όσα αποκτήθηκαν, αποκτήθηκαν μέσω θυσίας “, υπογράμμισε ο Πατριάρχης.
“Με άλλα λόγια, στον Ρουμανικό λαό ο Σταυρός δεν διαχωρίστηκε ποτέ από την Ανάσταση. Διότι όταν ο Σταυρός μεταφέρεται με ισχυρή πίστη στον Σταυρωμένο και Αναστημένο Χριστό, περιέχει κρυφά μέσα του τη δύναμη της Ανάστασης”.
«Σήμερα, στο πλαίσιο της πανδημίας, φυσικά, είμαστε κάπως λυπημένοι, επειδή δεν μπορούμε να εκφράσουμε όλη μας τη χαρά σχετικά με το μεγάλο αυτό γεγονός. Αυτή η πανδημία Covid-19, μας καλεί σε ταπεινοφροσύνη, αλλά ταυτόχρονα και ελπίδα. Αυτή η ασθένεια μας δείχνει ότι η ζωή και η υγεία είναι δώρα του Θεού που πρέπει να διατηρήσουμε, να καλλιεργήσουμε και τότε θα λάβουμε τη βοήθειά Του και θα έχουμε ισχυρότερη πίστη στη θεραπευτική δύναμη του Χριστού».
“Σε αυτήν την εθνική ημέρα, συγχαίρουμε όλους τους γιατρούς και ευχαριστούμε όλους εκείνους που είτε τα νοσοκομεία είτε στα σπίτια των ασθενών τους φροντίζουν. Όχι μόνο οι γιατροί στα νοσοκομεία, αλλά και οι οικογενειακοί γιατροί που φροντίζουν τους ασθενείς που πάσχουν από αυτή την πανδημία ».
«Κάθε μέρα η Εκκλησία προσεύχεται για εκείνους που είναι άρρωστοι, αλλά και για εκείνους που τους φροντίζουν, ώστε να μην απελπιστούν, και να έχουν πίστη ότι θα επιστρέψουμε σε μια κατάσταση στην οποία δεν θα έχουμε ακόμα τα πρόσωπά μας καλυμμένα με μάσκες και δεν χρειάζεται καν να κρατήσουμε την απόσταση μεταξύ μας», κατέληξε ο Πατριάρχης Δανιήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων