20/12/2020 20/12/2020 Την Κυριακή προ της Γεννήσεως του Χριστού, στη Θεία Λειτουργία από το Παρεκκλήσιο τη Πατριαρχικής Κατοικίας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας μίλησε με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή και στάθηκε στο σήμειο ότι στη γενεαλογία του Χριστού παρουσιάζονται και τέσσερις γυναίκες που δεν ανήκουν στο εβραϊκό έθνος.  Ο Πατριάρχης τόνισε ότι “Είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι η...
20 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2020 - 14:20

“Όλοι οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, καλούνται στη Σωτηρία”

Διαδώστε:
“Όλοι οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, καλούνται στη Σωτηρία”

Την Κυριακή προ της Γεννήσεως του Χριστού, στη Θεία Λειτουργία από το Παρεκκλήσιο τη Πατριαρχικής Κατοικίας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας μίλησε με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή και στάθηκε στο σήμειο ότι στη γενεαλογία του Χριστού παρουσιάζονται και τέσσερις γυναίκες που δεν ανήκουν στο εβραϊκό έθνος. 

Ο Πατριάρχης τόνισε ότι “Είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι η παρουσία τους σε αυτή τη γενεαλογία στοχεύει να δείξει ότι Μεσσίας έρχεται όχι μόνο για τη σωτηρία του Εβραϊκού λαού αλλά και για τη σωτηρία όλων των λαών που θα πιστέψουν σε Αυτόν και θα βαπτιστούν στο όνομα της Αγίας Τριάδας και  γίνουν μέλη της Εκκλησίας του Χριστού”.

“Όλοι οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, καλούνται στη Σωτηρία” εξήγησε ο Μακαριώτατος.

«Αυτές οι γυναίκες εμφανίζονται επίσης στη γενεαλογία που μας παρουσίασε ο Ευαγγελιστής Ματθαίος, για να δείξουν ότι όχι μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες καλούνται στη σωτηρία και την αγιότητα. Επομένως, η Εκκλησία, στο ημερολόγιό της, πέρασε μεταξύ των αγίων όχι μόνο των ανδρών αλλά και των γυναικών, δείχνοντας από αυτό ότι κάθε ανθρώπινο άτομο, άντρας και γυναίκα, δημιουργείται σύμφωνα με την εικόνα του Θεού και καλείται στην ομοιότητα του Θεού, και η ομοιότητα είναι αγιότητα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων