13/06/2020 13/06/2020 Ολοκληρώνονται τα έργα στον Εθνικό Καθεδρικού ναού στο Βουκουρέστι ενώ αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες στους τρούλους, τα παρακείμενα υπόγεια και στα μωσαϊκά. Ο μηχανικός Βλάντ Φλορίν Ποπέσκου παρουσίασε στο Basilica.ro την κατάσταση των εργασιών που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή. “Οι εργασίες στα παρακείμενα υπόγεια γύρω από τον καθεδρικό ναό, βόρεια, νότια και ανατολικά, έχουν ολοκληρωθεί κατά 99%. Υπάρχουν επίσης ορισμένες...
13 Ιουνίου, 2020 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2020 - 11:46

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ: Ολοκληρώνονται τα έργα στον Καθεδρικό ναό

Διαδώστε:
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ: Ολοκληρώνονται τα έργα στον Καθεδρικό ναό

Ολοκληρώνονται τα έργα στον Εθνικό Καθεδρικού ναού στο Βουκουρέστι ενώ αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες στους τρούλους, τα παρακείμενα υπόγεια και στα μωσαϊκά.

Ο μηχανικός Βλάντ Φλορίν Ποπέσκου παρουσίασε στο Basilica.ro την κατάσταση των εργασιών που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή. “Οι εργασίες στα παρακείμενα υπόγεια γύρω από τον καθεδρικό ναό, βόρεια, νότια και ανατολικά, έχουν ολοκληρωθεί κατά 99%. Υπάρχουν επίσης ορισμένες λεπτομέρειες που πρόκειται να γίνουν άμεσα”, ανέφερε. 

Αναφορικά με τα μωσαϊκά που θα κοσμούν το εσωτερικό του ναού ο κ. Ποπέσκου, τόνισε:

“Αυτή τη περίοδο εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση των μωσαϊκών δαπέδων και τοιχογραφιών που θα τοποθετηθούν στο ναό. Παράλληλα, σκοπεύουμαι να προβούμε σε ορισμένες βελτιωτικές εργασίες σε εξωτερικούς χώρους ξεκινώντας από το πάνω μέρος του ναού και καταλήγοντας σιγά σιγά προς τα κάτω”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων