13/04/2019 13/04/2019 Ο ορθόδοξος καθεδρικός ναός των Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Κωνστάντζα, η υπόγεια εκκλησία της Ίστριας, το φρούριο Capidava και άλλα τουριστικά αξιοθέατα της Κωνστάντζας αποτέλεσαν την έμπνευση για την περιβολή της ποδοσφαιρικής ομάδας Farul Constanţa για την επόμενη σεζόν. Οι παίκτες θα φορούν μπλουζάκια που θα προωθούν τοπικά αξιοθέατα και μνημεία για να ενισχύσουν...
13 Απριλίου, 2019 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2019 - 11:58

Ορθόδοξες Εκκλησίες σε φανέλα Ρουμανικής ομάδας ποδοσφαίρου!

Διαδώστε:
Ορθόδοξες Εκκλησίες σε φανέλα Ρουμανικής ομάδας ποδοσφαίρου!
Ο ορθόδοξος καθεδρικός ναός των Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Κωνστάντζα, η υπόγεια εκκλησία της Ίστριας, το φρούριο Capidava και άλλα τουριστικά αξιοθέατα της Κωνστάντζας αποτέλεσαν την έμπνευση για την περιβολή της ποδοσφαιρικής ομάδας Farul Constanţa για την επόμενη σεζόν.
Οι παίκτες θα φορούν μπλουζάκια που θα προωθούν τοπικά αξιοθέατα και μνημεία για να ενισχύσουν τη σχέση μεταξύ της ομάδας και της κοινότητας της Κωνστάντζα, καθώς και να προωθήσουν την Κωνστάντζα σε εθνικό επίπεδο ως τουριστικό προορισμό με πολλαπλά αξιοθέατα» όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο Facebook.
Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τόμιδος, με έδρα την Κωνστάντζα της Ρουμανίας, του Πατριαρχείου Ρουμανίας π. Ευγένιος Τανασέσκου, δήλωσε ότι αυτή είναι μια «αξιέπαινη πρωτοβουλία» που προωθεί τον πολιτισμό.
«Συγχαίρουμε την ομάδα και καλούμε τους κατοίκους της Κωνστάντζας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να εκτιμήσουν την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής», πρόσθεσε.
Ο καθεδρικός ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου χτίστηκε μεταξύ 1883-1885, και αποτελεί την πρώτη Ρουμανική Ορθόδοξη εκκλησία στην πόλη μετά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας του 1877.
Η υπόγεια Εκκλησία της Ίστριας είναι ένα μοναδικό κτήριο που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς στη Ρουμανία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων