05/02/2020 05/02/2020 «Ο χριστιανός γιατρός δεν βλέπει τον άρρωστο ως μία μηχανή για επισκευή, αλλά έχει μπροστά του έναν ολόκληρο άνθρωπο. Βλέπει στον ασθενή άνθρωπο τον Χριστό που περιμένει να φροντιστεί». Αυτά δήλωσε η νέα πρόεδρος της Αδελφότητας Ορθοδόξων Ιατρών “Άγιος Λουκάς της Κριμαίας” στη Γαλλία, Δρ Κλαούντια Τανάσε. Ο σύλλογος αυτός που αποτελεί πρωτοβουλία Ρουμάνων Ορθοδόξων...
05 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2020 - 7:47

Ορθόδοξοι Ιατροί: “Ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή προς επισκευή”

Διαδώστε:
Ορθόδοξοι Ιατροί: “Ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή προς επισκευή”

«Ο χριστιανός γιατρός δεν βλέπει τον άρρωστο ως μία μηχανή για επισκευή, αλλά έχει μπροστά του έναν ολόκληρο άνθρωπο. Βλέπει στον ασθενή άνθρωπο τον Χριστό που περιμένει να φροντιστεί». Αυτά δήλωσε η νέα πρόεδρος της Αδελφότητας Ορθοδόξων Ιατρών “Άγιος Λουκάς της Κριμαίας” στη Γαλλία, Δρ Κλαούντια Τανάσε.

Ο σύλλογος αυτός που αποτελεί πρωτοβουλία Ρουμάνων Ορθοδόξων Ιατρών που ζουν και εργάζονται στη Γαλλία ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια. Και λειτουργεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δυτικής και Νοτίου Ευρώπης του Πατριαρχείου Ρουμανίας, αν και δεν συνδέεται διοικητικά με αυτήν.

Οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας ένιωσαν την ανάγκη να φέρουν τις ορθόδοξες αξίες στον ιατρικό κλάδο και να ενισχύουν την πίστη.
Στο σύλλογο αυτό μετέχουν επίσης Ρώσοι και Έλληνες Ορθόδοξοι ιατροί.
Η Αδελφότητα αποτελείται κυρίως από γιατρούς, αλλά υπάρχουν και νοσηλευτές, ψυχολόγοι και άλλες ειδικότητες, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο μετέχει (βάσει καταστατικού) πάντοτε ορθόδοξος ιερέας, “για να βοηθήσει να διατηρηθεί η ορθόδοξη καθοδήγηση της Αδελφότητας των Γιατρών”.

Με πληροφορίες από το basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων