24/12/2019 24/12/2019 Ένα εξόχως πνευματικό εθιμοτυπικό τήρησαν και φέτος οι ιερείς του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού πηγαίνοντας την παραμονή των Χριστουγέννων στην πατριαρχική κατοικία για ανακοινώσουν τη Γέννηση του Κυρίου, συνεχίζοντας έτσι την ορθόδοξη παράδοση. Η επίσκεψη συνοδεύεται από τα παραδοσιακά ρουμανικά κάλαντα. Κατά την υποδοχή στην αίθουσα των Ρουμάνων Αγίων, ο Μακαριότατος απευθυνόμενος προς τους ιερείς, είπε...
24 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2019 - 19:46

Ως …άλλοι βοσκοί Ευαγγελίστηκαν την Γέννηση στον Πατριάρχη

Διαδώστε:
Ως …άλλοι βοσκοί Ευαγγελίστηκαν την Γέννηση στον Πατριάρχη

Ένα εξόχως πνευματικό εθιμοτυπικό τήρησαν και φέτος οι ιερείς του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού πηγαίνοντας την παραμονή των Χριστουγέννων στην πατριαρχική κατοικία για ανακοινώσουν τη Γέννηση του Κυρίου, συνεχίζοντας έτσι την ορθόδοξη παράδοση.

Η επίσκεψη συνοδεύεται από τα παραδοσιακά ρουμανικά κάλαντα. Κατά την υποδοχή στην αίθουσα των Ρουμάνων Αγίων, ο Μακαριότατος απευθυνόμενος προς τους ιερείς, είπε ότι αυτό αποτελεί τη συνέχιση της παράδοσης ξεκινάει με χαρά και ευσέβεια από την εκ μέρους των βοσκών της Βηθλεέμ αναγγελίας στα σπίτια της πόλης, του μεγάλου Γεγονότος της Γέννησης του Κυρίου.

“Στους ποιμένες ανακοινώθηκε από τους αγγέλους ότι γεννήθηκε ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός οι οποίοι με τη σειρά τους πήγαν στα σπίτια του λαού της Βηθλεέμ και ευλόγησαν αυτό το υπέροχο νέο: Η γέννηση του Υιού του Θεού από την Παναγία για να γίνει ο Σωτήρας του κόσμου, να μας δώσει ζωή, αιώνια», υπογράμμισε.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων