18/12/2019 18/12/2019 Τα ονομαστήριά του εόρτασε χθες 17 Δεκεμβρίου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, με Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στον Πατριαρχικό Ναό στο Βουκουρέστι. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας ευχαρίστησε τους παριστάμενους Ιεράρχες για τις ευχές τους και τα καλά λόγια που είπαν για το πρόσωπό του προσθέτοντας ωστόσο ότι οι έπαινοι αυτοί είναι περισσότερο...
18 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2019 - 8:05

«Όταν οι λέξεις χάνουν την πνευματική τους αξία»

Διαδώστε:
«Όταν οι λέξεις χάνουν την πνευματική τους αξία»

Τα ονομαστήριά του εόρτασε χθες 17 Δεκεμβρίου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, με Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στον Πατριαρχικό Ναό στο Βουκουρέστι.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας ευχαρίστησε τους παριστάμενους Ιεράρχες για τις ευχές τους και τα καλά λόγια που είπαν για το πρόσωπό του προσθέτοντας ωστόσο ότι οι έπαινοι αυτοί είναι περισσότερο «ενθαρρυντικοί, παρά ως επιβεβαίωση της πραγματικότητας»

“Ευχαριστούμε τον Θεό και τους Αγίους που μας προστατεύουν. Κάθε υπηρέτης της Εκκλησίας – ιεράρχης, διάκονος ιερέας- χρειάζεται τη βοήθεια των Αγίων επειδή υπηρετεί τους Αγίους», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα όλοι γνωρίζουμε ότι στην Εκκλησία όλα τα καλά έργα γίνονται συλλογικά» ευχαριστώντας παράλληλα τους κληρικούς, τους πιστούς, τις κρατικές αρχές, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που στηρίζουν τις δραστηριότητες της Εκκλησίας.

«Ζούμε σε μια εποχή που η γλώσσα έχει υποβαθμιστεί και οι λέξεις χάνουν την πνευματική τους δύναμη αν δεν συνοδεύεται από ορατά και συγκεκριμένα γεγονότα. Πρέπει να δείξουμε με πράξεις αυτό που κηρύττουμε μέσα από όλη την ακαδημαϊκή και ποιμαντική θεολογία», είπε ο Πατριάρχης.

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων