13/01/2022 13/01/2022 Με πρωτοβουλία οκτώ σχολείων και μιας Ενορίας στην κομητεία Άρτζες προσφέρθηκαν χριστουγεννιάτικα δώρα σε 400 παιδιά και ηλικιωμένους από τη Βεσσαραβία στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου «Φιλία – Γέφυρα πάνω από τον (ποταμό) Προύθο». Η Teodora Stoica, δασκάλα στο Γυμνάσιο «Marin Preda» στο Πιτέστι, ξεκίνησε τη δράση, με τη συμμετοχή της Ενορίας Τουρκουλέσστι – Καλινέστι....
13 Ιανουαρίου, 2022 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2022 - 23:20

Ενορία και σχολεία προσέφεραν 400 δώρα σε παιδιά και ηλικιωμένους από τη Βεσσαραβία

Διαδώστε:
Ενορία και σχολεία προσέφεραν 400 δώρα σε παιδιά και ηλικιωμένους από τη Βεσσαραβία

Με πρωτοβουλία οκτώ σχολείων και μιας Ενορίας στην κομητεία Άρτζες προσφέρθηκαν χριστουγεννιάτικα δώρα σε 400 παιδιά και ηλικιωμένους από τη Βεσσαραβία στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου «Φιλία – Γέφυρα πάνω από τον (ποταμό) Προύθο».

Η Teodora Stoica, δασκάλα στο Γυμνάσιο «Marin Preda» στο Πιτέστι, ξεκίνησε τη δράση, με τη συμμετοχή της Ενορίας Τουρκουλέσστι – Καλινέστι. «Ήταν ένα έργο στο οποίο πίστευα με όλη την καρδιά μου. Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα, διότι δεν θέλουμε να ακουστεί σαν έπαινος», είπε ο ιερέας της Ενορίας π. Cosmin Bologea. «Τα δώρα τα ετοίμασαν τα παιδιά, και μαζί τους ήμασταν εμείς και φίλοι από την Ενορία οι οποίοι έφεραν επιπλέον δύο τόνους δώρα και είδη διατροφής», πρόσθεσε ο π. Cosmin Bologea.

Το έργο κατέστη δυνατό μέσω της συμμετοχής του Εκπαιδευτικού Προσωπικού και της Σχολικής Επιθεώρησης της επαρχίας Άρτζες. Οι εθελοντές μαθητές προέρχονταν από συνολικά οκτώ Γυμνάσια και Λύκεια της επαρχίας: Συμμετείχαν τα Γυμνάσια «Tudor Vladimirescu», «Marin Preda», «Ion Pilat», «IC Lăzărescu», «Mirescu Gymnasium School», Matei Basarab, και τα Λύκεια «Iulia Zamfirescu», «Mărăcineni».

Τα δώρα πήγαν στο Νηπιαγωγείο «Το Χρυσό ψάρι», στο Γυμνάσιο «Visegrad», και σε γηροκομείο στην περιοχή Anenii Noi, που βρίσκεται κοντά στο Κισινάου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη χρονιά της πανδημίας, η Ενορία αγόρασε τάμπλετ για μαθητές χωρίς οικονομικές δυνατότητες και με καλές επιδόσεις στο σχολείο.

Ο ιερέας της Ενορίας π. Cosmin Bologea συντονίζει επίσης τις εργασίες σε ένα κοινωνικό κέντρο για ηλικιωμένους και παιδιά, το οποίο θα διαθέτει έξι δωμάτια, ιατρείο και αίθουσα διδασκαλίας.

 

Foto credit: Facebook / Școala Gimnazială Nr. 10 „Marin Preda” Pitești

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων