19/06/2019 19/06/2019 Έκθεση με εικόνες, οι οποίες χρονολογούνται έως και 250 χρόνια πριν, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου στην περιοχή Χουαντέν Πρωτοπλάνο. Η έκθεση η οποία είχε ως τίτλο “Παλαιές Ρουμανικές Εικόνες – Παράθυρα στον Παράδεισο” ως βασικό στόχο είχε την ενημέρωση των κληρικών και των πιστών για τα ιστορικά κειμήλια που διαθέτει η Εκκλησία της Ρουμανίας. Ειδικός...
19 Ιουνίου, 2019 - 17:30

“Παλαιές Ρουμανικές Εικόνες – Παράθυρο στον Παράδεισο”

Διαδώστε:
“Παλαιές Ρουμανικές Εικόνες – Παράθυρο στον Παράδεισο”

Έκθεση με εικόνες, οι οποίες χρονολογούνται έως και 250 χρόνια πριν, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου στην περιοχή Χουαντέν Πρωτοπλάνο.

Η έκθεση η οποία είχε ως τίτλο Παλαιές Ρουμανικές Εικόνες – Παράθυρα στον Παράδεισο” ως βασικό στόχο είχε την ενημέρωση των κληρικών και των πιστών για τα ιστορικά κειμήλια που διαθέτει η Εκκλησία της Ρουμανίας.

Ειδικός προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Mircea Gheorghe Abrudan, επιστημονικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Ιστορίας του George Bariţiu της Ρουμανικής Ακαδημίας. Ο κ. Abrudan αναφέρθηκε στην ομιλία του στη θεολογική και ιστορική διάσταση της εικόνας και το πως αυτή επηρέασε την ορθόδοξη λατρεία.

Ταυτόχρονα έδωσε συμβουλές στους ιερείς για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η συντήρηση, η αποκατάσταση και η προώθηση των εικόνων ως αντικειμένων εθνικής κληρονομιάς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων