28/10/2019 28/10/2019 Πανηγυρική συνεδρίαση πραγματοποίησε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, κάνοντας μια ανασκόπηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε κατά το τρέχον έτος 2019. “Το έτος 2019 είναι αφιερωμένο στο ρουμανικό χωριό, στους μακαριστούς Πατριάρχες Νικόδημο Μοντεάνου και Ιουστίνο Μωυσέσκου καθώς και στις μεταφράσεις εκκλησιαστικών βιβλίων από το Πατριαρχείο μας. Αυτές οι αφιερωματικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε...
28 Οκτωβρίου, 2019 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2019 - 20:23

Πανηγυρική συνεδρίαση της Ι. Συνόδου στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Πανηγυρική συνεδρίαση της Ι. Συνόδου στο Βουκουρέστι

Πανηγυρική συνεδρίαση πραγματοποίησε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, κάνοντας μια ανασκόπηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε κατά το τρέχον έτος 2019.

“Το έτος 2019 είναι αφιερωμένο στο ρουμανικό χωριό, στους μακαριστούς Πατριάρχες Νικόδημο Μοντεάνου και Ιουστίνο Μωυσέσκου καθώς και στις μεταφράσεις εκκλησιαστικών βιβλίων από το Πατριαρχείο μας. Αυτές οι αφιερωματικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε φέτος δεν έχουν αντίκτυπο μόνο στους εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά και στην κοινωνία μας” τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Στη  συνέχεια ακολούθησε τιμητική εκδήλωση στην οποία ο Μακαριώτατος βράβευσε την κ. Παυλίνα Πόποϊου με τον Πατριαρχικό Σταυρό. Το Λογοτεχνικό Βραβείο “Αλέξανδρος Στεφανέσκου” απονεμήθηκε στον π. Κωνσταντίνο Βαντόρου, ενώ η εγγονή του μακαριστού Πατριάρχη Ιουστίνου Μωυσέσκου έλαβε το Αναμνηστικό Δίπλωμα για το έτος 2019.

Φωτογραφίες: Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων