15/07/2021 15/07/2021 Πανηγύρισε το μοναδικό Μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στη Ρουμανία. Στις 12 Ιουλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κλουζ, Άλμπας, Κρισάνης και Μαραμούρες κ. Ανδρέας προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για τον Άγιο Παΐσιο αναλύοντας τον βίο του και τις διδασκαλίες του ενώ στάθηκε και στην προσωπική...
15 Ιουλίου, 2021 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2021 - 8:52

Πανηγύρισε το μοναδικό μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το μοναδικό μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου

Πανηγύρισε το μοναδικό Μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στη Ρουμανία. Στις 12 Ιουλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κλουζ, Άλμπας, Κρισάνης και Μαραμούρες κ. Ανδρέας προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για τον Άγιο Παΐσιο αναλύοντας τον βίο του και τις διδασκαλίες του ενώ στάθηκε και στην προσωπική του γνωριμία το 1991 στο Άγιον Όρος.

“Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν τη συνάντηση με τον Άγιο Παΐσιο στη ζωή τους, τον λόγο διδασκαλίας του, καθώς ήταν Άγιος της εποχής μας και αντικειμενικός παρατηρητής των κακών που μας περιβάλλουν.” ανέφερε ο Μητροπολίτης Κλουζ και πρόσθεσε «Όσον αφορά τους καιρούς που ζούμε, έκανε πολλούς διαλογισμούς και ένα πράγμα που τόνιζε είναι αυτό: στις μέρες μας η αμαρτία έχει γίνει τρόπος ύπαρξης ενώ δεν έχουμε την αίσθηση της θυσίας” επεσήμανε ο κ. Ανδρέας.

Στη συνέχεια ανέφερε “Ο Άγιος Παΐσιος, ο προστάτης του μοναστηριού, μας διδάσκει ότι με θυσίες όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν. Ο Θεός θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες και να φτάσουμε δίπλα στον Κύριο μας”.

Το μοναστήρι που βρίσκεται στη συνοικία Valea Viilor στο Beclean ιδρύθηκε την 1η Ιουνίου του 2017 και τώρα έχουν ξεκινήσει εργασίες για το μοναστικό συγκρότημα το οποίο θα περιλαμβάνει κελιά, τραπεζαρία αλλά και μια αίθουσα συνεδριάσεων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων