24/04/2023 24/04/2023 Ως “στολίδι” της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι χαρακτήρισε στο πανηγυρίζων παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου ο οποίος βρίσκεται εντός της Πατριαρχικής Κατοικίας αποτελεί σημείο αναφοράς για χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο στη ρουμανική πρωτεύουσα. Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στο κήρυγμά του μετά...
24 Απριλίου, 2023 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2023 - 13:27

Πανηγύρισε το “στολίδι” της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το “στολίδι” της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι

Ως “στολίδι” της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι χαρακτήρισε στο πανηγυρίζων παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου ο οποίος βρίσκεται εντός της Πατριαρχικής Κατοικίας αποτελεί σημείο αναφοράς για χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο στη ρουμανική πρωτεύουσα. Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στο κήρυγμά του μετά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ναό την Κυριακή του Θωμά στη σπουδαιότητα της τιμής του Αγίου Γεωργίου στη Ρουμανία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγιος είναι πνευματικός προστάτης σε δεκάδες ενορίες ενώ χιλιάδες είναι οι Ρουμάνοι που φέρουν το όνομά του.

Για το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου είπε: «Αυτό το παρεκκλήσι έχει για προστάτη τον Άγιο Γεώργιο, αν και στην αρχή, πρώτοι προστάτες ήταν οι Άγιοι Αυτοκράτορες Κωνσταντίνος και Ελένη. Δεδομένου ότι το παρεκκλήσι ολοκληρώθηκε από τον ηγεμόνα Gheorghe Duca, μεταξύ των ετών 1673 και 1678, αφιερώθηκε στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο”.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ ευχήθηκε σε όλους τους εορτάζοντες ο Αναστάς Κύριος και ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος να χαρίζουν σε όλους υγεία, ευτυχία και χαρά.

Αρχικά στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη ομολογία πίστης του αποστόλου Θωμά τονίζοντας ότι με την ομολογία του ο απόστολος Θωμάς θεραπεύθηκε από την αμφιβολία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων