23/06/2023 23/06/2023 Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Νέου μεταφέρθηκαν από τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Νέου στη Σουτσεάβα με πομπή σε όλη την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα και Ραουντίου. Πάνω από 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη πομπή που ξεκίνησε χθες και που φέρει τον τίτλο «Το μονοπάτι των Αγίων». Πρόκειται για τετραήμερο προσκύνημα, που διαρκεί από τις...
23 Ιουνίου, 2023 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2023 - 15:48

Πάνω από 20.000 πιστοί στη μεταφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Νέου σε όλη τη Σουτσεάβα

Διαδώστε:
Πάνω από 20.000 πιστοί στη μεταφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Νέου σε όλη τη Σουτσεάβα

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Νέου μεταφέρθηκαν από τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Νέου στη Σουτσεάβα με πομπή σε όλη την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα και Ραουντίου. Πάνω από 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη πομπή που ξεκίνησε χθες και που φέρει τον τίτλο «Το μονοπάτι των Αγίων».

Πρόκειται για τετραήμερο προσκύνημα, που διαρκεί από τις 22 έως 25 Ιουνίου, και που διοργανώνει η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Νέου στη Σουτσεάβα για να τιμήσει τον προστάτη της Άγιο Ιωάννη τον Νέο.

Τον Άγιο υποδέχθηκαν με λουλούδια και αναμμένα κεριά στα χέρια ενώ χτύπαγαν χαρμόσυνα οι καμπάνες σε όλες τις Εκκλησίες και τα προσκυνήματα που πέρασε η πομπή. Προεξήρχαν ο Αρχιεπίσκοπος Σουτσεάβα και Ραουντίου κ. Καλλίνικος, ο Επίσκοπος Κοβάσνης και Χαργίτας κ. Ανδρέας και ο Επίσκοπος Ντορνεάνουλ κ. Δαμασκηνός.

Δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές αναμένονται ακόμη στις εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Άγιο Ιωάννη τον Νέο στη Σουτσεάβα, καθώς στις 24 του μηνός εορτάζεται η μεταφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου στη Σουτσεάβα.

 

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα της Ιεράς Μονής ΕΔΩ

Με πληροφορίες από Basilica (Sorin Ionițe) και Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων