16/04/2023 16/04/2023 Στις 7:30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου αφίχθη από τα Ιεροσόλυμα η αποστολή του Πατριαρχείου Ρουμανίας η οποία παρέστη στην τελετή του Αγίου Φωτός. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr  Επικεφαλής της Ρουμανικής εκκλησιαστικής αποστολής  ήταν ο Επίσκοπος Προχαβεάνου κ. Τιμόθεος. Ο Θεοφιλέστατος χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία για την Εκκλησία της Ρουμανίας να λαμβάνει το Άγιο Φως από τον...
16 Απριλίου, 2023 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2023 - 8:57

Παραλαβή του Αγίου Φωτός και Ανάσταση στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Παραλαβή του Αγίου Φωτός και Ανάσταση στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

Στις 7:30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου αφίχθη από τα Ιεροσόλυμα η αποστολή του Πατριαρχείου Ρουμανίας η οποία παρέστη στην τελετή του Αγίου Φωτός.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr 

Επικεφαλής της Ρουμανικής εκκλησιαστικής αποστολής  ήταν ο Επίσκοπος Προχαβεάνου κ. Τιμόθεος. Ο Θεοφιλέστατος χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία για την Εκκλησία της Ρουμανίας να λαμβάνει το Άγιο Φως από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως από εκεί που πηγάζει η ζωή και το φως.

Στο αεροδρόμιο παρέστησαν εκπρόσωποι Μητροπόλεων και Επισκοπών οι οποίοι μετέφεραν εν συνεχεία το Άγιο Φως στις περιοχές τους. Το Άγιο Φως έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στην Δημοκρατία της Μολδαβίας καθώς ο Επίσκοπος της Νοτίου Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν έφτασε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει το Άγιο Φως.

Πατριάρχης Δανιήλ: Αυτό το Φως φέρνει χαρά σε όσους το λαμβάνουν

Ακολούθως το Άγιο Φως έφτασε στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι όπου το παρέλαβε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην ειδική τελετή που έλαβε χώρα νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι το Άγιο Φως έχει πολλές σημασίες και ανέφερε τρεις από αυτές: «αυτό το φως είναι το δώρο της παρουσίας του αναστημένου εκ νεκρών Χριστού που είναι παρόν στην Εκκλησία Του. Δεύτερον, είναι ευλογία, και τρίτον, είναι χαρά για όσους πιστεύουν στον Χριστό, Τον ομολογούν και αισθάνονται την αγάπη Του».

«Αυτό το Φως φέρνει χαρά σε όσους το λαμβάνουν, όπως φάνηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ, (…) Γενικά, η λήψη του φωτός φέρνει χαρά που μεταφέρεται στη συνέχεια στα πρόσωπα των ανθρώπων και στις ψυχές τους», σημείωσε.

Ανάσταση στο Βουκουρέστι

Το βράδυ εκατοντάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στον Καθεδρικό Ναό για να εορτάσουν την Ανάσταση. Στην ακολουθία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ πλαισιούμενος από Επισκόπους και κληρικούς του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Ο Μακαριώτατος μετέδωσε το Άγιο Φως, το οποίο παρέλαβε λίγη ώρα πριν, στο συγκεντρωμένο και εν συνεχεία έψαλλε μαζί με τους πιστούς το Χριστός Ανέστη.

Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησία στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αληθινό νόημα της εορτής του Πάσχα, χαρακτηρίζοντας την ως την εορτή των εορτών όπως αναφέρει και η υμνολογία της Εκκλησίας μας, αλλά και ως την εορτή της χαράς.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος προέστη της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας ανταλλάσσοντας στο τέλος αναστάσιμες ευχές με τον κλήρο και τον λαό.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: basilica.ro, ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων