19/02/2022 19/02/2022 Ενορίες της Βραντσέας και της Βραΐλας, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής τους δράσης, παρείχαν φαγητό, είδη ρουχισμού, προϊόντα υγιεινής, αναπηρικά αμαξίδια καθώς και προσωρινή στέγη σε ενήλικες που προέρχονται από ευάλωτες οικογένειες και σε άστεγους. Σημαντική ήταν και η οικονομική συνεισφορά σε οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας πυρκαγιάς. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως...
19 Φεβρουαρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2022 - 17:29

Παροχή βοήθειας σε άστεγους και ευάλωτους από τις ενορίες Βραντσέας και Βραΐλας

Διαδώστε:
Παροχή βοήθειας σε άστεγους και ευάλωτους από τις ενορίες Βραντσέας και Βραΐλας

Ενορίες της Βραντσέας και της Βραΐλας, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής τους δράσης, παρείχαν φαγητό, είδη ρουχισμού, προϊόντα υγιεινής, αναπηρικά αμαξίδια καθώς και προσωρινή στέγη σε ενήλικες που προέρχονται από ευάλωτες οικογένειες και σε άστεγους. Σημαντική ήταν και η οικονομική συνεισφορά σε οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας πυρκαγιάς.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως

Η ενορία «Οι Άγιοι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ» από τη Βραΐλα διοργάνωσε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου φιλανθρωπική δράση για τους απόρους και ευάλωτες πολίτες που ζουν σε νυχτερινό καταφύγιο της πόλης.

Οι ιερείς από την ενορία, συνοδευόμενοι από αρκετούς ενοριακούς συμβούλους και νέους εθελοντές, πρόσφεραν στα 50 άτομα που διανυκτερεύουν στο καταφύγιο ρούχα και προϊόντα προσωπικής υγιεινής, καθώς και ένα ζεστό γεύμα. Μετά από διαβουλεύσεις με εκπροσώπους αυτού του ιδρύματος κοινωνικής πρόνοιας, οι ιερείς αγόρασαν πιτζάμες, μπλούζες και παντελόνια, καπέλα, γάντια, παντόφλες, κάλτσες, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κλινοσκεπάσματα, παπλώματα, σαπούνια, ξυράφια, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες, απορρυπαντικό πλυντηρίου. Καθώς στο καταφύγιο για άπορους βρίσκονται δύο άτομα με κινητικά προβλήματα, αγοράστηκαν και δύο αναπηρικά αμαξίδια.

Αφού πρώτα προσφέρθηκε γεύμα στα 30 παιδιά του Ιδρύματος «Άγιος Βασίλειος ο Μέγας» της ενορίας «Οι Άγιοι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ» από τη Βραΐλα, προσέφεραν δέματα αγάπης σε άστεγους τους οποίους καθοδήγησαν να διανυκτερεύσουν στο καταφύγιο.

Η συνολική αξία της βοήθειας που χορηγήθηκε από αυτήν την ενορία της Βραΐλα ήταν 13.200 λέι.

Το νυχτερινό καταφύγιο στη Βραΐλα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 150 άστεγους, και το διαχειρίζεται το Τμήμα Κοινωνικής Βοήθειας της Βραΐλα. Είναι ένας ιδιαίτερος χώρος όπου οι άστεγοι, εκτός από χώρο ανάπαυσης, εκτός από φαγητό και ιατρική περίθαλψη, λαμβάνουν και υποστήριξη για εύρεση εργασίας.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας του νυχτερινού καταφυγίου, οι άστεγοι μπορούν να διανυκτερεύσουν για μέγιστη περίοδο 12 ωρών/ημέρα, μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες ενημέρωσης και συμβουλευτικής για κοινωνική επανένταξη, να λάβουν αγωγή υγείας, φαγητό και μη αλκοολούχα ζεστά ροφήματα.

Αρχιεπισκοπή Μπουζαίου και Βραντσέας

Η ενορία από το Οντομπέστι της νομαρχίας Βράντσεα πραγματοποίησαν φιλανθρωπική δράση την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, δωρίζοντας τρόφιμα απαραίτητα για την προετοιμασία του φαγητού, που θα έφταναν για μια εβδομάδα, σε 24 δικαιούχους της κοινωνικής πρόνοιας που κατοικούν σε τρία σπίτια της πρόνοιας. Η φιλανθρωπική δράση πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μπουζαίου και Βραντσέας κ. Κυπριανού.

Αυτά τα σπίτια προσφέρουν στέγη σε ενήλικες που προέρχονται από ευάλωτες οικογένειες και που είναι ανύπαντροι, καθώς και υποστήριξη για τη διασφάλιση μιας ανεξάρτητης και δραστήριας ζωής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ίδια ενορία προσέφερε οικονομική ενίσχυση 3.000 λέι, σε δύο οικογένειες από την πόλη Οντομπέστι, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν από ξέσπασα φωτιάς στις 14 Ιανουαρίου 2022.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων