12/04/2019 12/04/2019 Την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου πραγματοποιείται στο Τσιοκανέστι της Ρουμανίας, το “Εθνικό Φεστιβάλ Αβγού” ενόψει του Πάσχα. Όπως γράφει basilica.ro,το Τσιοκανέστι είναι ένας από τους πιο όμορφους και γραφικούς αγροτικούς οικισμούς της Ρουμανίας. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει αρκετούς διαγωνισμούς με βαμμένα αυγά καθώς και άλλες πολιτιστικές εκδηλήσεις. Και είναι αφιερωμένο στις παραδόσεις της Μπουκοβίνα, όπου το...
12 Απριλίου, 2019 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2019 - 10:20

Πασχαλινά αβγά, έργα τέχνης στη Ρουμανία (βίντεο)

Διαδώστε:
Πασχαλινά αβγά, έργα τέχνης στη Ρουμανία (βίντεο)

Την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου πραγματοποιείται στο Τσιοκανέστι της Ρουμανίας, το “Εθνικό Φεστιβάλ Αβγού” ενόψει του Πάσχα.

Όπως γράφει basilica.ro,το Τσιοκανέστι είναι ένας από τους πιο όμορφους και γραφικούς αγροτικούς οικισμούς της Ρουμανίας.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει αρκετούς διαγωνισμούς με βαμμένα αυγά καθώς και άλλες πολιτιστικές εκδηλήσεις. Και είναι αφιερωμένο στις παραδόσεις της Μπουκοβίνα, όπου το πασχαλινό βάψιμο αβγών έχει αναχθεί σε μορφή τέχνης.

Πρόκειται για μια τεχνική διακόσμησης αβγών με περίτεχνα παραδοσιακά μοτίβα. Η διαδικασία μοιάζει με αυτή του μπατίκ. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν ένα ξύλινο ραβδάκι με μεταλλική μύτη, που ονομάζεται kishitze και κάνει τα πρώτα σχέδια. Στη συνέχεια βυθίζει το αβγό σε ένα ανοικτό χρώμα και συνεχίζει τη διαδικασία με κερί. Ακολουθούν εμβαπτίσεις σε διάφορες βαφές ώστε να δημιουργηθούν διαφορετικά στρώματα…

Δείτε το αφιέρωμα στην τεχνική αυτή από το National Geographic

Το μοναδικό μουσείο αυγών στη Ρουμανία, φιλοξενεί πάνω από 3000 εκθέματα, με το παλαιότερο να χρονολογείται από το 1941.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων