12/03/2019 12/03/2019 Για τον Μεγάλο Κανόνα της Μετανοίας του Αγίου Ανδρέα Κρήτης, και το μεγάλο νόημα της μετανοίας, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, κατά τη λειτουργία του χθες, πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον  Πατριαρχικό Ναό. Αναφερόμενος στην φράση «Ελέησόν με ο Θεός, ελέησόν με!» ο Πατριάρχης είπε ότι “αυτό αποτελεί την μόνη πηγή της αιώνιας...
12 Μαρτίου, 2019 - 8:16

Πατρ. Δανιήλ: “Ελέησόν με ο Θεός, ελεησόν με…”

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: “Ελέησόν με ο Θεός, ελεησόν με…”

Για τον Μεγάλο Κανόνα της Μετανοίας του Αγίου Ανδρέα Κρήτης, και το μεγάλο νόημα της μετανοίας, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, κατά τη λειτουργία του χθες, πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον  Πατριαρχικό Ναό.

Αναφερόμενος στην φράση «Ελέησόν με ο Θεός, ελέησόν με!» ο Πατριάρχης είπε ότι “αυτό αποτελεί την μόνη πηγή της αιώνιας ζωής”

«Ο Ιησούς κατέκτησε την αμαρτία και το θάνατο και την κόλαση και έδωσε την αιώνια ζωή σε εκείνους που πιστεύουν σ ‘Αυτόν», δήλωσε υπενθυμίζοντας τα λόγια του Χριστού: «Εγώ είμαι η Ανάσταση και η ζωή”

Ο Πατριάρχης εξήγησε ότι “η σωτηρία σημαίνει την ένωση του θνητού ανθρώπου με τον Θεό, με τον αιώνιο Θεό, την πηγή της αιώνιας ζωής και της αιώνιας χαράς”

«Δεν μπορούμε να δώσουμε στον εαυτό μας αιώνια ζωή, αλλά ο μόνος που μπορεί να το κάνει είναι ο φιλεύσπλαχνος Θεός», συνέχισε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων